“ISPUNILI SMO JOŠ JEDAN ZAVJET” Stanivuković odao počast žrtvama ustaškog pokolja u Potkozarju (FOTO)

“ISPUNILI SMO JOŠ JEDAN ZAVJET” Stanivuković odao počast žrtvama ustaškog pokolja u Potkozarju (FOTO)

"Izgradili smo spomen-obilježje u Potkozarju u čast 624 ubijena civila iz Ivanjske, Piskavice i Verića".

Izgradili smo spomen-obilježje u Potkozarju u čast 624 ubijena civila iz Ivanjske, Piskavice i Verića. Položili smo danac cvijeće, upalili svijeće i odali poštu žrtvama ustaškog pokolja među kojima je bilo i 208 nevine djece koja su na najbrutalniji način lišeni života. Ovaj zločin, kao i mnogi drugi koji su počinjeni nad srpskim narodom, duboko su urezani u našu kolektivnu svijest.

poručio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

-Grad i zemlja pripadaju onima čije su svetinje, spomenici i kuće. Iako su neki htjeli da nas nema, danas je ovdje više naših svetinja nego prije, naših spomenika kao svjedoka naših borbi za slobodu i naših kuća. Zato svjesno gradimo ovaj spomenik, baš kao i Centralno spomen-obilježje, kao i spomenik Kulinu banu i Tvrtku, a izgradićemo i spomenik našem oslobodiocu i heroju Stepi Stepanoviću- naveo je on i dodao:



-Istina je jedna: srpski narod nikada nije želio tuđe, ali je uvijek branio svoje. Uvijek smo se borili za slobodu, za pravo da živimo u miru i dostojanstvu na ovim prostorima. Na nama je da se sjećamo tih heroja i nevinih žrtava, da ih pominjemo u našim molitvama i da učimo mlade generacije da je sloboda najveća vrijednost koju dugujemo našim precima.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)