ZAŠTITITE IMOVINU Upozorenje na jak olujni vjetar
Foto: V.Ševčuk

ZAŠTITITE IMOVINU Upozorenje na jak olujni vjetar

Iz Civilne zaštite Banjaluke pozvali stanovništvo da zaštite materijalna dobra.

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje zbog jakog do olujnog vjetra, te obilnijih padavina.

Kako su naveli u biltenu, već sutra, tačnije u ponedjeljak 9. septembra očekuje se nagla promjena vremena uz pljuskove sa grmljavinom, jak do olujni južni vjetar i obilnije padavine ponegdje.

-Moguće su i lokalne nepogode uz jače pljuskove sa grmljavinom i pojava grada ponegdje. Prva kiša zona će rano ujutru donijeti jače padavine u Hercegovinu i na krajnji sjeverozapad, a tokom popodneva druga kiša zona će se premještati od zapada ka istoku – navedeno je u biltenu.



Dodaju i to kako se obilnije padavine očekuju u Hercegovini, gdje će biti od 40 do 80 mm kiše, kao i na sjeverozapadu od 20 do 40 mm kiše.

-U ostalim predjelima količine padavina će biti znatno manje, a najmanje kiše će pasti u Semberiji. Duvaće jak do olujni jugo. Udari vjetra od 50 km/h do 70 km/h (na planinama na zapadu ponegdje i preko 80km/h), na krajnjem sjeveru duž rijeke Save vjetar slabiji oko 40-50 km/h.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Upozorenja možete pratiti i pomoću METEOALARM-a https://www.meteoalarm.org/en/live/region/BA

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)