Automobili plutali: Jako nevrijeme “potopilo” Dubrovnik (VIDEO)
Foto: Screenshot/Instagram

Automobili plutali: Jako nevrijeme “potopilo” Dubrovnik (VIDEO)

Kad priroda "pokaže zube".

Nevrijeme i obilna kiša potopili su danas i Dubrovnik. Kako javlja “Dubrovački dnevnik”, kiša je poplavila ulice, plutali su automobili na parkingu ispred tržnog centra, a voda je izbijala i iz šahtova.

Velike količine kiše pale su za kratko vrijeme, a popodne se očekuje dodatno pogoršanje vremena i ekstremna količina padavina.

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narandžastom.



-Količina padavina biće veća od 60 mm. Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i saobraćajne mreže. Takođe je moguć prekid snabdijevanja energijom, prekid komunikacijske mreže kao i snabdijevanje vodom. Opasni su uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti i proklizavanja na mokrim ulicama. Budite spremni i na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzrokovati veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju – upozorili su iz DHMZ-a.

Poplava je bila na Batali, a voda se sliva i niz gradske stepenice. Grupa muškaraca trudila se svim snagama da spasi restoran i sladoledžinicu Dubravka od bujice vode koja se spustala s Pila prema gradu.

O nevremenu se oglasio i gradonačelnik.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)