Kresojević: Obezbijedićemo privremenog upravnika za hiljadu zajednica etažnih vlasnika
Foto: Grad Banjaluka

Kresojević: Obezbijedićemo privremenog upravnika za hiljadu zajednica etažnih vlasnika

"Neće koštati ni stanare, ni Grad.

Prepoznali smo problem koji nijedna gradska administracija do sada nije uspjela da riješi za 20 godina, a to je da za hiljadu neregistrovanih zajednica etažnih vlasnika obezbijedi nesmetano funkcionisanje, s obzirom na to da svi oni ZEV-ovi koji nisu iz raznih razloga bili u pravnoj mogućnosti da se registruju, imaju problem sa zaključivanjem ugovora za sve usluge koje su potrebne zajednicama etažnih vlasnika – kazao je gradski menadžer, Bojan Kresojević.

U tom pravcu, kako ističe raspisan je javni poziv za imenovanje privremenog upravnika u neregistrovanim zajednicama etažnih vlasnika na teritoriji grada Banjaluke.

-Smatram da činimo jedan dodatni iskorak koji se odnosi na kvalitet života u našem gradu – kazao je gradski menadžer i dodao da je ovo i bila obaveza Grada prethodnih 20 godina, a nikada se niko nije sjetio niti našao rješenje za ovaj problem.



Ističe da će na taj način, biti riješen problem i stanova, odnosno stanara, koji trenutno stanuju u zgradama koje su u vlasništvu Grada, a koje su date na korištenje radi socijalnog stanovanja.

-Dakle, javnim pozivom dobićemo privremenog upravnika koji će tu ulogu raditi bez naknade, što znači da samu ulogu privremenog upravnika neće plaćati ni Grad ni zajednica etažnih vlasnika, odnosno ljudi koji tu žive – zaključio je gradski menadžer.

Kada je riječ o javnom pozivu za imenovanje privremenog upravnika u neregistrovanim zajednicama etažnih vlasnika, otvoren je do 14. septembra i na njega se mogu prijaviti pravna lica registrovana za poslove upravljanja stambenim zgradama, a dozvoljeno je i udruživanje više pravnih lica za prijavu na konkurs.

Prijave na javni poziv sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se u jednom primjerku (štampana verzija) u zatvorenoj koverti, putem protokola Gradske uprave (radnim danom od 08 – 15 časova) ili poštom na adresu Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odsjek za saradnju sa zajednicama etažnih vlasnika, Kralja Alfonsa XIII br. 11, 78000 Banja Luka, sa naznakom „Prijava na Javni poziv za izbor prinudnog upravnika“, najkasnije do 14. septembra 2024 godine u 11.00 časova.

Za dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odsjeku za saradnju sa zajednicama etažnih vlasnika ili na broj telefona: 051/498-469.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)