Đoković pred Dejvis meč sa Grcima otkrio koja mu je pobjeda najvažnija u karijeri
Foto: V. Ševčuk

Đoković pred Dejvis meč sa Grcima otkrio koja mu je pobjeda najvažnija u karijeri

Vrlo lako ovo može biti njegov posljednji meč u Srbiji.

Dejvis kup reprezentacija Srbije odmjeriće u Beogradu snage sa Grčkom, a uoči ovog duela se medijima obratio Novak Đoković.

On je još jednom naglasio da mu je zlato na OI najveći uspeh karijere.

– Nije garant ako sam sto posto spreman da osvojim bilo šta, ali su mi šanse veće nego kada nisam spreman. Sve mora da se zasluži, svaka godina je izazov. Olimpijsko zlato je najveći uspjeh moje karijere zbog intenziteta emocija, to je nešto čime se najviše ponosim. Imamo najjači mogući tim ovog vikenda, ali je bitno da i mladi teniseri osjete kult i duh reprezentacije. Imamo sjajne juniore koji su bilježili odlične rezultate, važno je da se osjeti pripadnost timu i grbu koji nosimo na dresu. Nadamo se da možemo da inspirišemo i motivišemo mlađe igrače. Iako Cicipas nije tu, mi se nećemo opustiti i trudićemo se što brže da ih dobijemo – rekao je on.



Dodao je da vrlo lako ovo može biti njegov posljednji meč u Srbiji.

– Može biti, s obzirom da je format promijenjen, da se rijetko igra kod kuće. Posljednji put sam igrao ovdje prije sedam godina u Pioniru, ne znam da li imam sedam godina da čekam, tako je ispalo zbog formata. Može da se desi da ponovo u februaru igramo kod kuće, tako da sve zavisi od žrijeba i rezultata koji će biti ovog vikenda. Nadam se da će ljudi doći u velikom broju. Nedostaje mi da igram kod kuće, drugačije je kad predstavljate zemlju u najvažnijem takmičenju u tenisu – istakao je Novak Đoković.

Srpski reprezentativci ne znaju mnogo o Grcima, što je priznao i Novak, piše Sportal.

– Isto, ne poznajem ih osim Petrosa (Cicipasa), Stefanosovog brata, njega poznajem, gledao sam par dubl mečeva koje je igrao. To je to, nemamo puno informacija oko ostalih igrača. Viktor i štab rade na tome, gledali su se neki, gledaće se trening, možda neke osnovne stvari da vidimo… Slabije su rangirani, pa ih nismo vidjeli mnogo do sada – naveo je on.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)