Palačković: Pozivamo penzionere da ne nasjedaju na lažne informacije o “Karticama prijateljstva”
Foto: A. Čavić

Palačković: Pozivamo penzionere da ne nasjedaju na lažne informacije o “Karticama prijateljstva”

Slučaj je prijavljen i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Žalosno je da se na sve načine opstruiše projekat „Kartice prijateljstva“ za povoljniju kupovinu, jer je riječ o vidu podrške, koja bi mnogo značila našim penzionerima i licima starijim od 65 godina.

Poručila je ovo koordinator projekta “Kartice prijateljstva”, Tanja Palačković, koja je još jednom pozvala penzionere da ne nasjedaju na netačne informacije lica, koja se lažno predstavljaju kao radnici Gradske uprave i pozivaju ih da vrate „Kartice prijateljstva“.

– Zaprimili smo više prijava naših penzionera koji su dobili Kartice prijateljstva – da ih nepoznate osobe telefonski pozivaju i govore im da vrate iste, te da će, ukoliko to ne učine, dobiti kaznu od 10 do 100 KM. Ova informacija je lažna, a slučaj je prijavljen i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske. Takođe, nadležnim organima dati su i brojevi telefona sa kojih su pozivi upućivani, a koje je gradskoj administraciji prijavilo više penzionera koji su primili pozive – istakla je Palačkovićeva.



Ona je pozvala nadležne organe da istraže ovaj slučaj, kojim pojedinci dovode u zabludu građane Banjaluke.

Projekat „Kartice prijateljstva“ za povoljniju kupovinu je jedan od najznačajnijih projekata za naše penzionere i kroz stalni kontakt i rad sa ovom grupom naših sugrađana znam koliko bi njima ovo značilo. Nažalost imamo i one koji pokušavaju da isprljaju svaku priču, kako bi naštetili gradskoj administraciji, a zapravo najviše štete nanose ovim ljudima koji su ove popuste jedva dočekali – rekla je Palačković.

Još jednom pozivamo naše penzionere da ne nasjedaju na ove lažne informacije, te da su jedine validne informacije koje daju nadležne gradske službe.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)