SANKCIJE Meta najavila zabranu ruskih državnih medija
Foto: pexels

SANKCIJE Meta najavila zabranu ruskih državnih medija

Naš najmoćniji protivotrov za ruske laži je istina - rekao je Blinken.

Kompanija Meta, u čijem su vlasništvu Facebook i Instagram, najavila je zabranu RT-a i drugih ruskih državnih medija, navodeći navodnu umiješanost medija u operacije stranog uplitanja.

– Nakon pažljivog razmatranja proširili smo naše tekuće mjere protiv ruskih državnih medija – rekao je potparol Mete u izjavi u ponedjeljak.

Metina zabrana, koja će biti uvedena na Facebook, Instagram, WhatsApp i Threads, dolazi nekoliko dana nakon što je administracija predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena najavila sankcije protiv RT-a i drugih medija pod kontrolom Moskve.



Bajdenova administracija je, takođr, najavila pokretanje diplomatskih napora da se međunarodna zajednica upozori na ono što su američki zvaničnici opisali kao ulogu RT-a kao “punopravnog člana obavještajnog aparata”.

– Naš najmoćniji protivotrov za ruske laži je istina – rekao je američki državni sekretar Antoni Blinken novinarima u petak, dodajući da to baca jarko svjetlo na ono što Kremlj pokušava učiniti pod okriljem mraka.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)