Ismijavanje i ohole šale: “Prenkovanje” u Srbiji prešlo sve granice pristojnosti (VIDEO)
Foto: Iks/Screenshot

Ismijavanje i ohole šale: “Prenkovanje” u Srbiji prešlo sve granice pristojnosti (VIDEO)

Sve za lajk.

Kreatori sadržaja na društvenim mrežama u Srbiji odavno već koriste “prenkovanje” odnosno, ohole šale, te često nemaju granicu kada se radi o odabiru žrtve. Ovaj put jedan od korisnika TikToka iz Srbije za potrebe viralnog snimka, odabrao je dvije bake, kojima je, kako je rekao “testirao poštenje”.

TikToker koji se na društvenim mrežama predstavlja kao “ArsaGklasa”, popularnost je stekao prije oko mjesec dana, kada se snimao kako prilazi djevojkama na Jadranu. Ovaj put, za potrebe viralnog snimka izabrao je kao temu “pronalazak 5.000 dinara na šetalištu”. Na njegovom kanalu postoji osam snimaka sa ovom tematikom, ali jedan je odskočio i postao je viralan. Prilazio je starijima i mlađima, bakama i dekama, ali snimak koji je nastao tokom razgovora sa jednom od žrtvi njegovog “prenkovanja”, postao je viralan na svim platformama.

Prilazio ljudima na ulici i pitao ih da li su izgubili novac



Video koji je oslovio sa “Pohlepne babe” snimio je u Vrnjačkoj banji na jednom od banjskih šetališta. Dok se on nalazio u šumi i “pecao” žrtve, kamera se nalazila nešto dalje. Kada je vidio da mu u susret idu dvije bake, spustio je na ulicu 5.000 dinara.

Čim su mu prišle, pitao ih je da li je taj novac njihov, budući da ga je “našao na ulici”.

– Možete samo da provjerite koliko imate para – rekao je prvoj koja je nadošla, a koja mu je odmah odgovorila “50 evra sam imala”.

Njoj se ubrzo pridružila druga baka, koja je bila riješena da novac prisvoji, pa je ušla u razgovor sa Arsom.

-Pa ja sam prošla, tu sam izgubila.

– Vi izgubili? Jel moguće?

– Majke mi, sad sam prošla, zato sam se vratila.

Baka se “upecala”, Arsa dolivao ulje na vatru

Da li je baka bila iskrena ili je samo željela da pojača kućni budžet, nije odustajala lako od novca. U tom trenutku, Arsa je počeo da joj direktnije i drskije odgovara, kao i da joj se smije u lice.

– Možemo nekako da podijelimo, nekako nije fer, ipak sam ih ja našao.

– Dobro ajde.

– Pa ja bih prije uzeo sve za sebe.

– Znači moje pare ti ćeš da uzmeš?

– Pa ja sam ih našao, tako to funkcioniše, okrutan je svijet, šta da radim… Da nije bilo mene, oduvao bi vjetar, neko drugi bi pronašao.

– Pa koliko ti hoćeš da uzmeš?

– Pa, sve.

– Strašno. Nije smiješno. Ja izgubim život, ja sam sve izgubila, pa ništa mi nije ni to.

– Ja ne znam da li vi govorite istinu, možda nije vama ispalo.

– Zato virim ovde bre, tražim. Ja sam izgubila. Il si našao moje pare, jel to original il da nije falš neki?

Na kraju joj se smijao u lice

U tom trenutku, šala je već postala gruba i neukusna, ali je Arsa nastavio da dalje “prenkuje” baku. Kako se vidi na snimku, on je novac ponovo spustio na beton, odaljio se, da bi se približio kada je baka došla po njega. Na kraju je “kao pobjednik” prasnuo u smijeh.

– Nije falš, prave pare, ja ću da ih ostavim gdje sam ih našao.

– Moje pare, pale mi, tražila sam ih.

-Ajde prijatno, hvala vam na parama.

– Daj mi to, nije u redu.

– Sad su moje.

Dobar dio ljudi osudio kreatora snimka

Dok su ispod videa na TikToku komentari bili podijeljeni između “bravo care” i “sramotno”, na Tviteru ipak nisu imali razumijevanja za ovakvo, kako su pojedini napisali, ponižavanje penzionera.


– Poražavajući prank u svakom pogledu. Što svi lažu, što baka laže ne samo što je bahata već vjerovatno i iz nužde, ova druga takođe, a vi se***e nad svim tim, likujete i uživate što mi takođe smeta. Razobličeno nešto što svi znamo, osnova za neki multi-kulti eksperiment – glasio je samo jedan od negativnih komentara.

Da se radi o šali uvezenoj sa Zapada, odakle generalno srpski TikTokeri uglavnom i “pozajmljuju” ideje napisao je sljedeći korisnik.

– Isti klip je snimljen u Americi, ista fora. Nije do baba. Najlakše je pod***avati babe, kojima zapravo treba taj novac. Koja je poenta klipa? – kratko je napisao on.

Na kraju, nad jednim komentarom su se svi nadvili budući da je u njemu izrečena jedna od mogućih istina.

Ja imam 31 godinu, juče sam bila u svom rodnom gradu da uzmem neke upute od doktora i moja baba plus još dve babe iz komšiluka još uvek dolaze da mi krišom gurnu hiljadarku u džep da ne vidi deda

– Ja imam 31 godinu, juče sam bila u svom rodnom gradu da uzmem neke upute od doktora i moja baba plus još dvije babe iz komšiluka još uvijek dolaze da mi krišom gurnu hiljadarku u džep da ne vidi deda.

– Koliko su babe alave i lažljive – a znamo svi vrlo dobro gdje bi te pare završile – napisala je ova tviterašica, prenosi Blic.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)