Banjalučki socijalisti: Uhapsiti Selakove GROBARE GROBLJA

Banjalučki socijalisti: Uhapsiti Selakove GROBARE GROBLJA

Pozivaju koalicione partnere da odbace SPS.

Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju u slučaju predmeta “Grobari groblja”, s obzirom da je bivši direktor u kameru priznao učinjeno ne(djelo).

Poručili su iz Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka. Tvrde da su iznesene činjenice, a potom, i, kako kažu, krajnje nemušto izvedeni pokušaj opravdanja pred kamerama, i više nego dovoljno dokaznog materijala da Okružno javno tužilaštvo formira predmet.

– U političkim vodama smo prethodnih godina i decenija, svjedočili svemu i svačemu. Ali, preprodaja grobova, fiktivno fakturisanje kamena za spomenike kojeg nema, bjesomučno sipanje goriva u privatnei partijske automobile na račun Gradskog groblja, bez rezerve podsjeća na scenario jugoslovenskog filmskog klasika. Rekli bismo, Topalovići i Bili Piton na najmorbidniji banjalučki način – poručuju iz Gradskog odbora SP.



Ističu i da je “raskrinkani” bivši direktor i prije tri godine bio pod lupom, zbog sumnji o nezakonitom postupanju „Gradskog groblja“, koje je u vrijeme pandemija virusa korona godinu dana uskraćivalo pravo porodicama osoba preminulih od virusa korona da sami odluče gdje će kupiti pogrebnu opremu, uslovljavajući ih da kupuju, po višim cijenama, isključivo od njih.

– Tolika halapljivost i želja pojedinca da se bogati na muci ljudi je zastrašujuća i dokaz potpunog odsustva empatije, ljudskosti i morala. Nezakonitostima i malverzacijama, a sve upućuje da se u slučaju grobara radi o krivičnom djelu per se, mora se stati u kraj. Osobe spremne na ovakve zloupotrebe, ali i one kojima odgovaraju u političkom smislu, hitno treba kazniti i odbaciti na društvenu i političku marginu – kažu iz ovog Gradskog odbora.

Pozivaju koalicione partnere, ali i sve druge odgovorne i principijelne političke subjekte, funkcionere ipojedince da konačno, slijedeći njihov primjer, odbace grupaciju koja je, kako kažu, pokazala svoje pravo lice.

– Ako su ovakvi kadrovi Gorana Selaka kojeg predstavljaju sposobni da na račun pokojnika kradu milione, šta bismo onda mogli da očekujemo kada bi se ovakvima dala moć da rukovode i odlučuju o sudbini svih građana Banjaluke – zaključili su iz Gradskog odbora SP Banjaluka.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)