NOVINA Zara uvodi prodaju polovne odjeće
Foto: Unsplash

NOVINA Zara uvodi prodaju polovne odjeće

Usluga je dostupna preko prodavnica Zara.

Zara će u svoju ponudu uvrstiti prodaju, popravku ili doniranje polovne odjeće u Sjedinjenim Američkim Državama do kraja oktobra, kao način da produži njihov životni ciklus i smanji otpad.

Zarina platforma “Pre-Owned” već radi u 16 ​​evropskih zemalja, nakon što je lansirana u Britaniji u novembru 2022.

Usluga je dostupna preko prodavnica Zara, njene web stranice i aplikacija u zemljama uključujući Španiju, Francusku i Njemačku.



Zara još nije otkrila podatke o tome koliko korisnika je koristilo uslugu na tržištima na kojima je dostupna, ali izvršni direktor Inditex Oscar Garcia Maceiras rekao je da njene online platforme primaju više od 22 miliona posjetilaca dnevno.

Drugi prodavci brze mode kao što je H&M takođe nude proizvode za preprodaju. Polovne H&M artikli su dostupni u SAD preko samostalne veb stranice kroz partnerstvo sa ThredUp.

Zara će takođe pokrenuti emisije za kupovinu uživo u SAD, kao i na drugim ključnim tržištima kao što su Španija, Kanada, Francuska, Italija, Njemačka, Britanija, Irskoj i Holandiji u narednim mjesecima, rekao je izvršni direktor Inditeksa nakon što je prijavio zaradu u prvom polugodištu, prenosi Bankar me.

Petočasovne emisije o kupovini uživo u Kini, koje se emituju nedeljno na Douiin, TikTok-ovoj kineskoj sestrinskoj stranici, pomogle su da se poveća prodaja Zara od kada su lansirane u novembru, rekla je maloprodajna analitička kompanija Edited.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)