Konaković: Dodik je u goroj situaciji nego ikad u životu
Foto: Blink

Konaković: Dodik je u goroj situaciji nego ikad u životu

Konaković je kazao da je SAD najznačajniji partner i da je NATO prvi vanjskopolitički cilj BiH

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je na konferenciji lidera Trojke kazao kako nekoliko intenziviranih pripremanih kampanja laži dominira javnim prostorom BiH i da zamjera svima što se više nije radilo na razbijanju.

– Ovaj osmišljeni koncept počinje u Neumu kada smo imali izjavu predsjednika SDA kako smo mi bili vrlo konstruktivni, kako smo dali značajan doprinos, da se odnosi stabilizuju, bio sam prijatno iznenađen dok sutradan nije došao kući otišao na Federalnu televiziju i kazao kako smo nešto izdali, prodali – kazao je Konaković, piše Klix.

Konaković je rekao da se govori o servilnosti Trojke, ali da je istina da su u vrijeme SNSD i HDZ imali osam delegata u Domu naroda, a da sada imaju šest delegata.



– Milorad Dodik je sada u goroj situaciji nego je ikada u životu bio – naveo je Konaković.

– Imamo šansu da Bosnu i Hercegovinu kroz plan rasta pokrenemo naprijed i spasimo od ekonomskog i demografskog sloma. Prebrzo jurimo dolje. Najmanje nam se djece rađa u Evropi, samo 1,3 po porodici. Odlazak mladih ljudi devastira sistem, odgojimo, obrazujemo ga i oni odlaze u Njemačku – poručio je Konaković.

Konaković je i kazao da je SAD najznačajniji partner i da je NATO prvi vanjskopolitički cilj BiH i da je većina država prvo ušla prvo u NATO, pa u Evropsku uniju, prenio je Klix.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)