Nazire li se kraj karijere Ivane Španović?
Foto: Fejsbuk

Nazire li se kraj karijere Ivane Španović?

"Mislim da moja karijera zaslužuje drugačiji kraj".

Srpska atletičarka, Ivana Španović pričala je o potencijalnom kraju svoje karijere, ali se osvrnula i na mlade nade srpske atletike, prije svih, Angelini Topić i Adriani Vilagoš.

Ona je u intervjuu za “Telegraf” istakla da njena karijera zaslužuje apsolutno drugačiji kraj .

‘-U principu, ja sam nespretna bila sa izjavama u Parizu samo zato što… Bila sam spremna na takav ishod, ali jednostavno sam potajno priželjkivala nešto sasvim drugo. I ja sam rekla da sam želela da u Parizu u jednom sasvim drugom kontekstu završim svoju sportsku karijeru’ – započela je Španovićeva.



Dodala je.

-S obzirom da se to nije desilo, meni je sada apsolutno primarni fokus da se oporavim, jer znamo šta je i to nije nešto što generalno predstavlja neku veliku brigu i nešto što u ovom trenutku može da me skloni sa atletske staze, s obzirom da ćemo to da dovedemo u red i da kada budem spremna za treninge ja ću se vratiti.’

Smatra da njena karijera zaslužuje drugačiji epilog.

-Mislim da moja karijera zaslužuje apsolutno drugačiji kraj. Sve dok sam zadovoljna s onim što radim, kako, i dokle god imam istu želju ja ću se pojaviti’ – naglasila je srpska atletičarka.

Nakon toga je pričala da Topićeva i Vilagoš trebaju i dalje uživati u ovom čime se bave.

‘-Ono o čemu ja najviše želim i uvek pričam jeste to da svi mi treba, one su mlade i perspektivne i apsolutno je jasno da se radi o vanserijskim talentima i to je nešto što primarno treba da ostane zadatak svima oko njih, da dok su deca uživaju u tome jer ako se u nekom momentu ta draž prebaci u čist profesionalizam, to znači da se to neko zadovoljstvo u sportskom smislu završava i tu počinje da se podrazumeva sve – kazala je.

Pa je nastavila.

‘-Tu treba staviti što duže, da dođe na red, mislim da je samo to bitno. Sve dok su zdrave i okružene ljudima kojima treba da budu da će biti medalja i da ćemo uživati u njihovim rezultatima i svih onih mlađih koji tek dolaze-

Podsjećamo, Ivana se nije uspjela plasirati u finale Olimpijskih igara zbog problema sa povredom, prenose Nezavisne.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)