NEKA VAM KUĆA ZAMIRIŠE Kako savršeno ispeći kestenje u rerni?
Foto: V. Ševčuk

NEKA VAM KUĆA ZAMIRIŠE Kako savršeno ispeći kestenje u rerni?

Spadate li u onu ekipu koja jedva čeka da strateška mjesta u vašem gradu zauzmu kestenari i osvoje nas mirisom?

Savršeni okusi ove šumske delicije trenutno su nam na raspolaganju, i to jednostavno ne smijemo propustiti.

Kuhani ili pečeni, slani ili slatki, kesteni su uvijek prefini, pa ako nemate posebnu tavu za kestenje ili bacač plamena u blizini, eto vam zgodan savjet za hladno nedjeljno poslijepodne!

Evo kratkog savjetnika kako da isto to, a možda još i bolje, napravite i kod svoje kuće, jer osim što su jako fini ima i više od 5 razloga zbog kojih moramo češće jesti kestene.



Kako ispeći kestenje?

Za početak, ne riikujtr suvišne povrede tupim noževima i rezanjem kore u kružiće, potrebna vam je samo jedna duga linija duž cijelog kestena i to napravljena nazubljenim nožem za kruh! Nakon toga kestene stavite u lonac s vodom. Uključite vatru i kuhajte dok voda ne uzavre, a potom ih ocijedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stepeni na 20 do 25 minuta. Kada su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.

Ostale trikove pogledajte u videu!

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)