Dom zdravlja Banjaluka obilježio Svjetski dan srca
Foto: Grad Banjaluka

Dom zdravlja Banjaluka obilježio Svjetski dan srca

Zdrave životne navike znače i zdravo srce -poruka je ljekara.

Dom zdravlja Banjaluka obilježio je danas Svjetski dan srca organizovanjem besplatnih preventivnih pregleda građana u Parku Petar Kočić.

Građani su imali priliku da dobiju edukativne materijale i stručne savjete o zdravim stilovima života, faktorima rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova.

Za građane je omogućeno mjerenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krv, analiza tjelesne mase, određivanje nivoa holesterola u krvi, pušačkog statusa, procjena kardiovaskularnog rizika, te EKG snimanje.



Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da ova zdravstvena ustanova veliki akcenat stavlja na preventivne preglede.

Svjetski dan srca se obilježava svake godine širom svijeta s ciljem da se poveća nivo svijesti stanovništva o tome da se obolijevanje od kardiovaskularnih oboljenja može spriječiti uvođenjem zdravih životnih navika i redovnim ljekarskim kontrolama.

Svjetski dan srca obilježen je i promocijom fizičke aktivnosti u organizaciji Fondacije “Zdravlje i srce”, a u saradnji sa Domom zdravlja Banjaluka, Medicinskim fakultetom i gradom Banjaluka.

Centralna manifestacija biće održana u nedjelju, 29. septembra, na Banj brdu.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)