“Ni česte kontrole nisu utvrdile nepravilnosti” Gradska uprava demantovala navode o broju zaposlenih
Foto: Blink

“Ni česte kontrole nisu utvrdile nepravilnosti” Gradska uprava demantovala navode o broju zaposlenih

"Radna mjesta se popunjavaju isključivo u skladu sa potrebama organizacionih jedinica".

Povodom netačnih informacija koje su danas plasirane u javnosti, Grad Banjaluka informiše javnost da broj zaposlenih nije povećan u obimu u kojem je to danas predstavljeno.

Gradska uprava se vodi principima racionalnosti i zakonitosti, te je svako zapošljavanje zasnovano u skladu sa potrebama organizacionih jedinica, kao i Zakonom o službenicima i namještenicima Republike Srpske, te se svako stupanje u stalni radni odnos može realizovati isključivo putem javnog konkursa.

To potvrđuju i veoma česte inspekcijske kontrole u Gradskoj upravi, koje nisu ustanovile nikakve nepravilnosti.



Dodatno, zbog mnogobrojnih bolovanja, angažovan je određeni broj izvršilaca na zamjeni, do povratka odsutnih radnika na radno mjesto.

Radna mjesta su popunjavana i u skladu sa potrebama organizacionih jedinica po odlasku radnika u penziju, na druga radna mjesta i slično.

Naime, na spisku koji je danas prezentovan u javnosti nalaze se i pojedinci koji su angažovani za određene manifestacije poput voditelja programa za razne gradske manifestacije, zabavljače djece i slično, a koji potpisuju ugovore o djelu, te koji svakako ne spadaju u zaposlene u Gradskoj upravi.

Uz sve to, javnosti je i poznata informacija da je Grad osnažio i pojedina odjeljenja i odsjeke, kao što je Vatrogasno – spasilačka brigada, te je u proteklom periodu zaposleno 27 mladih vatrogasaca, pri čemu su isti morali položiti obiman psihofizički test kako bi bili primljeni na ovaj važan posao.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)