Princ Hari i Megan Markl pronevjerili 4 miliona dolara?
Foto: Netflix screenshot

Princ Hari i Megan Markl pronevjerili 4 miliona dolara?

Vodi se istraga.

Fondacija “Archewell”, koju vode princ Hari i Megan Markle, našla se pod lupom javnosti nakon što je otkriveno da u novom poreskom izvještaju nedostaje više od četiri miliona dolara.

Svi se pitaju gdje je novac otišao, dok se očekuje sljedeći poreski izvještaj koji bi mogao razjasniti situaciju, prenosi Blic.

Ovaj finansijski propust dolazi u nezgodnom trenutku za fondaciju princa Megan, koja je ranije ove godine već bila označena kao “delinkventna”.



Fondacija je tek nedavno dobila dozvolu da ponovo prikuplja i troši novac, te bi novi problemi sa IRS-om (Internal Revenue Service) mogli dodatno uzdrmati njen ugled, prenosi “Dejli Mejl”.

Fondacija je u posljednje dvije godine primila dvije uplate veće od šest miliona dolara, ali nijedna od njih se ne pojavljuje u poreskom izvještaju. Postoje spekulacije da su velike donacije “Archewellu” možda date anonimno putem posredničkih organizacija, što je praksa koja je već viđena u prošlosti.

Fondacija je, inače, ranije ove godine već bila na udaru kritika i sumnji u regularnost poslovanja zbog nepravilnosti u podnošenju godišnjeg izvještaja i plaćanja taksi.

Iako su izvori bliski vojvodi i vojvotkinji od Sussexsa tvrdili da je do problema došlo zbog neprocesuiranog čeka od 200 dolara, ovaj novi finansijski propust mogao bi dodatno zakomplikovati situaciju.

Svi pogledi su sada uprti u predstojeći poreski izvještaj “Archewell” fondacije koji se očekuje 15. novembra 2024. godine. Ukoliko se ponovo pojave problemi, to bi moglo izazvati nove komplikacije za fondaciju, ali i Hari i Megan, koji se već sumnjiče za malverzacije.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)