“Svi koji su malverzacijama dobili podsticaje, moraće sve vratiti” Ševo izložio plan reforme Centra za razvoj poljoprivrede

“Svi koji su malverzacijama dobili podsticaje, moraće sve vratiti” Ševo izložio plan reforme Centra za razvoj poljoprivrede

Oni koji su podsticaje odobrili licima koja ih nisu trebala dobiti će krivično odgovarati- poručio je Ševo.

Ono čime se drugi ne bave, jedni iz neznanja, drugi jer su to stvorili da bi davli novac svojim podrepašima, jeste Centar za razvoj poljoprivrede i sela. Nismo svoj plan objavili ranije, zbog prepisivača.

Istakao je ovo kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Miroslav Ševo.

-Plan je potpuna reforma Centra za razvoj poljoprivrede i sela, i to:DECENTRALIZACIJA… Šta to znači? Neće naši poljoprivrednici dolaziti u centar grada po savjet ili dokumentaciju ili sjemensko sadni materijal nego u 4 centra Stričići, Bronzani Majdan, Potkozarje i Krupa. U tim centrima će se nalaziti inženjeri poljoprivrede koji će svakoga dana biti na terenu i pružati stručne usluge našim poljoprivrenim proizvođačima – naveo je on.



Dodaje da će doći do formiranja OTKUPNO/DISTRIBUTIVNO/PRERAĐIVAČKIH centara na mjestima gdje će se nalaziti kancelarije za pružanje stručnih usluga. Ovi centri će obavljaiti otkup i primarnu preradu poljoprivrednih proizvoda, te distribuciju u sve prodajne objekte u Banjaluci.

-Napravićemo vlastiti BANjALUČKI brend poljoprivrednih proizvoda i olakšati poljoprivrenicima prodor do krajnjih korisnika bez velikih zarada veletrgovaca i skupih zakonskih rješenja za prijavu destilerija i drugih prerađivačkih postupaka. Pored otkupa centri će se baviti distribucijom sjemensko-sadnog materijala, zaštite i drugih proizvoda neohodnih za poljoprivrednu proizvodnju. Način plaćanja će biti moguć kroz poljoprivredne proizvode- ističe Ševo.

U naredne dvije godine Centar za razvoj poljoprivrede i sela će postati najsavremeniji rasadnik svih sorti voća koje uspijevaju na našem području koje će biti beplatno dijeljene poljoprivrednim proizvođačima.

-U dvije godine Centar za razvoj poljoprirede i sela će nabaviti i samostalno uzgojiti čiste vrhunske pasmine goveda, svinja i ovaca i isto tako vršiti besplatnu podjelu poljoprivrednim proizvođačima. Centar za razvoj poljoprivrede i sela će, u prvoj godini, formirati vlastitu VETERINARSKU SLUŽBU koja će biti BESPLATNO na raspolaganju poljoprirednicima 24č na dan svakoga dana, ralizovanje plana na razvoju SEOSKOG TURIZMA, sa posebnim osvrtom na plato Manjače. Od završavanja infrastukturnih projekata, koji su osnovni uslov za razvoj turizma, do marketinške kampanje i direktnih podsticaja za razoj seoskog turizma- poručio je Ševo.

Ono najvažnije, kaže on, ostavlja za kraj.

-Odmah ćemo uraditi reviziju svih podsticaja i kontrolu korišćenja podsticajnih sredstava. Svi koji su malverzacijama došli do traktora, priključaka i drugih podsticaja moraće vraće sve vratiti centru i zajedno sa onima koje su iste odobrili krivično odgobvvarati za učinjena nedjela. Ovo niste čuli od drugih, jer oni se neće i ne znaju baviti životnim pitanjima. Zato vas sve pozivam, naročito čestite seljake, dajte svoj glas Draško Stanivuković – Draško Stanivuković i listi PDP-a jer smo pokazali da naša obećanja postaju DJELA- zaključio je Ševo.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)