ZAVRŠENI RADOVI Omogućeno bolje grijanje za đake dvije banjalučke škole
Ovo je jedan značajan projekat, kroz koji smo stvoreni novi uslovi.

ZAVRŠENI RADOVI Omogućeno bolje grijanje za đake dvije banjalučke škole

Ovo je jedan značajan projekat, kroz koji su stvoreni novi uslovi.

Zahvaljujući dobroj saradnji Grada Banjaluke i partnera – Češke razvojne agencije uspješno je riješeno pitanje grijanja u dvije banjalučke škole.

Naime, kroz ovaj projekat izdvojeno je oko milion i po KM za rekonstrukciju kotlovnica u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ i Poljoprivrednoj školi, čime je omogućeno bolje i kvalitetnije grijanje za đake ove dvije banjalučke škole.

-Đaci i nastavnici OŠ „Đura Jakšić“ i Poljoprivredne škole već od ove grijne sezone imaće bolje i kvalitetnije grijanje, ali i ugodnije uslove za rad i svakodnevne školske aktivnosti, u čemu se ogleda i najveći značaj ovog projekta – poručila je Marijana Maran iz Odjeljenja za društvene djelatnosti, koja je izrazila nadu da će i u narednom periodu biti sličnih projekata.



Ona je iskoristila priliku da zahvali partnerima iz Češke razvojne agencije na saradnji, ali i izvođaču koji je uspješno izveo ovaj zahtjevan projekat.

Direktor OŠ „Đura Jakšić“ Darko Tomić izrazio je veliko zadovoljstvo što će ova škola spremno dočekati predstojeću grijnu sezonu.

-Ovo je jedan značajan projekat, kroz koji smo stvoreni novi uslovi. Zamijenjena je peć na pelet, ali i peć na drvo, promijenjeni su radijatori u svim učionicama, a napravljen je i novi vod za fiskulturnu salu. Radovi su počeli krajem juna i zahvaljujući našim izvođačima sve je uspješno završeno prije početka grijne sezone – kazao je Tomić.

Vođa projekta iz češke kompanije „Kasten“ Ognjen Grebo zahvalio je Gradu Banjaluci i Češkoj razvojnoj agenciji na izuzetnoj saradnji.

-Velika nam je čast što smo od strane Češke razvojne agencije izabrani za realizaciju ovog izuzetno kompleksnog i zahtjevnog projekta. Kroz ovaj projekat imali smo izuzetnu saradnju sa Gradom Banjom Lukom, a sjano iskustvo pokazalo se i kroz saradnju sa lokalnim izvođačem firmom „Grijanjeinvest“ – rekao je Grebo.

Dodao je da je ovaj projekat izuzetno zahtjevan jer je u okviru rekonstrukcije kotlovnice uvršteno više naprednijih tehnologija, ali da je zahvaljujući dobroj saradnji sve na vrijeme završeno.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)