SDS uputio pismo podrške Drašku Stanivukoviću

SDS uputio pismo podrške Drašku Stanivukoviću

U sferi socijalne politike donosio je hrabra i inovativna riješenja, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da GO SDS-a Banjaluka nije donio statutarno važeću odluku o podržci nijednom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke, ostaje na članstvu i simpatizerima da svako po svojoj volji i ubjeđenju glasa za onoga koga želi, što je zvaničan stav i predsjednika SDS-a Milana Miličevića.

Na osnovu stanja na terenu veliki dio glasačkog tijela SDS-a glasaće za Draška Stanivukovića.

Saopštili su ovo članovi SDS-a Banjaluka.



– Кada pitate ljude zbog čega će tako glasati na lokalnim izborima 06. oktobra, svi kažu zbog svega učinjenog u proteklom mandatu, a to je više nego što su ”ovi prethodni” učinili za 5 mandata. I što je isto tako važno, Stanivuković je ostvario gotovo sve tačke iz programa SDS-a.

U sferi socijalne politike donosio je hrabra i inovativna riješenja: besplatni udžbenici, besplatan prevoz za penzionere, legalizacija bespravno izgrađenih objekata, podržka maturantima, podržka za novorođeno dijete, podržka za smještaj djece u vrtiće… Gotovo da nema porodice u Banjaluci koja nije osjetila benefite iz budžeta grada. – navode oni u saopštenju i dodaju:

Na polju izgradnje infrastrukture u gradu vidljivi su veliki rezultati: izgradnja kružnih tokova i uvođenje jednosmjernog saobraćaja kroz glavne gradske saobraćajnice po ugledu na moderna riješenja u velikim gradovima; izgradnja staza, šetališta pored Vrbasa koje već koriste na hiljade Banjalučana; izgradnja novih parkova sa zabavnim, istorijskim i edukativnim sadržajima; izgradnja i obnova sportskih igrališta; izgradnja mosta u ”Česmi”…

Obnovljanjem kuće ”Milanović” napravljen je novi centar kulturnih dešavanja na svjetskom nivou.
Izgradnjom spomen obilježja, dostojanstveno smo se odužili poginulimima borcima iz zadnjeg otadžbinskog rata. Za samo taj projekat, koji je realizovan u proteklom periodu, Stanivuković zaslužuje podržku za naredni mandat.
Vraćanje dvoglavog orla na banski dvor, tog heraldičkog simbola, pokazan je pravac vraćanja nacionalnim vrijednostima.

Draška Stanivukovića treba podržati jer nam se i programi razvoja grada za naredni period podudaraju: izgradnja zaobilaznice oko grada, izgradnja novog nacionalnog fudbalskog stadiona; izgradnja najvažnijeg mosta u gradu na Vrbasu, ”Dolac”- ”Obilićevo”, uz uređenje ušća Crkvene u Vrbas i prečišćavanja Crkvene; izgradnja kolektora za otpadne vode i fabrike za prečišćavanje istih; uređenje obala Vrbasa uz izgradnju novih staza za šetanje; izgradnja novih i modernizacija postojećih saobraćajnica sa izgradnjom kružnih tokova (projekat istočni i zapadni tranzit bez semafora); proširenje Кarađorđeve i drugih ulica na Laušu, izgradnja sportsko rekreativnog centra na “ekonomiji-Lauš”; permanentno ulaganje u potpunu obnovu tvrđave ”Кastel” i njeno stavljanje u funkciju za građane i turiste; obnova hidrocentrale i brane u

Trapistima kao edukativnog centra; izgradnja gondole, žičare i modernizacija staze, ”serpentina” od Srpskih Toplica do Banj brda; na prostoru gimnazije izgradnja fudbalskog terena veličine 70h30 [m], sa hibridnom travom; otvaranja slobodne carinske zone za što postoje zakonske pretpostavke u Republici Srpskoj u cilju jačanja privrede grada…

Podrškom Drašku Stanivukoviću za novi mandat od 4 godine za gradonačelnika Banja Luke, uz građenje međusobnog povjerenja i dobrih odnosa, stvaramo uslove da i on, nakon pobjede, podrži jačanje SDS-a u Banja Luci i vodimo zajedno politiku grada.
Pozivamo članove i simpatizere SDS-a u Banjaluci da daju podržku Drašku Stanivukoviću za gradonačelnika grada, jer je najbolji izbor za razvoj Banjaluke  navedeno je u saopštenju.

Potpisani  u sapštenju su članovi od osnivanja stranke. Njihova imena su:

Anđelko Grahovac
Rade Radonjić
Miodrag Crnobrnja
Duško Deura
Vesna Adamović
Zlatko Sibinčić
Boja Cupać
Jelena Berendika
Ranko Gajić
Miodrag Gajić
Veso Repić
Svjetlana Čeko
Bojan Vještica
Ostoja Crnobrnja
Nada Кolundžija

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)