Kiseljak u potpunosti pod vodom, upućen apel stanovništvu
Foto: kiseljak.info

Kiseljak u potpunosti pod vodom, upućen apel stanovništvu

Brojna teška mehanizacija se nalazi na terenu kako bi očistila riječna korita od nanosa te omogućilo nesmetan protok vode.

Fotografije iz vazduha koje dolaze iz Kiseljaka najbolje opisuju posljedice izlijevanja rijeka koje su uzrokovale poplave na širem području gdje su oštećene kuće i poslovni prostori.

Saobraćanje vozilima u određenim dijelovima Kiseljaka nije moguće, ali ni kretanje pješaka pa su iz KUCZ SBK pozvali stanovništvo da ne napuštaju svoje domove.

Alarmantna situacija koja je u toku noći pogodila ovo mjesto ostaviće iza sebe brojne posljedice, a brojna teška mehanizacija se nalazi na terenu kako bi očistila riječna korita od nanosa te omogućilo nesmetan protok vode, piše Klix.



Osim Kiseljaka, poplave su pogodile i područje Fojnice gdje su za sada prijavljena plavljenja prizemnih dijelova kuća i poljoprivrednih dobara.

I rijeka Fojnica u Visokom ozbiljno prijeti da će se izliti iz korita i poplaviti obalno područje i to nakon poplava uzvodno u Kiseljaku.

Za sada nema informacija o žrtvama niti o nastaloj šteti, a očekuje se i krizni sastanak nadležnih kako bi se dogovorili koraci u slučaju ove elementarne nepogode.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)