Paprikovac dobio prvi vrtić za smještaj 130 mališana

Paprikovac dobio prvi vrtić za smještaj 130 mališana

Foto: A. Čavić

Banjaluka je dobila još jedan vrtić, koji je otvoren danas u naselju Paprikovac.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je aktuelna gradska administracija na početku mandata završila vrtiće u Kuljanima i Vrbanji.

– U ponedjeljak smo otvorili prvi vrtić u Novoseliji, vrtić „Nataša“ je u završnoj fazi i evo danas otvaramo ovaj predivni vrtić na Paprikovcu, koji je veoma prostran. Prostor vrtića ima čak 600 metara kvadratnih i svi standardi su na najvišem mogućem nivou – naglasio je gradonačelnik ističući da je ovo prvi vrtić na Paprikovcu, čiji su stanovnici dobili i novo dječije igralište.



Uz to, kako je kazao u naselju Paprikovac urađeno je dosta toga, a kako je najavio intenzivno se radi i na aktivnostima u vezi sa izgradnjom škole na Paprikovcu.

– Najviše do sada je urađeno na polju obrazovanja kako kroz izgradnju i obnovu školskih objekata, tako i kroz podršku djeci. Kada je riječ o predškolskom obrazovanju, gotovo 800 mjesta je obezbijeđeno kroz izgradnju ili proširenje predškolskih ustanova u zadnje četiri godine – zaključio je gradonačelnik.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević rekao je da je danas veliki dan za našu djecu i našu Banjaluku.

– Danas je Banjaluka dobila najbolji vrtić, koji je do sada stavljen u upotrebu i koji će biti u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Otvaramo 130 novih mjesta, koji će biti na usluzi mještanima Paprikovca i okolnih naselja – naveo je Kresojević.

Istakao je da je vrtić i bio predviđen projektom stambenog bloka na tom prostoru.

– U saradnji sa Centrom urađene su finalne korekcije kako bi vrtić izgledao ovako kako danas izgleda. Djeca imaju dovoljno prostora i sve je prilagođeno njima – naveo gradski menadžer ističući da je gradonačelnik Draško Stanivuković donio odluku da se vrtići otvaraju u što većem broju kako na gradskim tako i u prigradskim naseljima.

Dajana Vasiljević, majka dvoje djece kazala je da joj je veoma bitno što je vrtić na Paprikovcu otvoren.

–    Naše dijete je dobilo priliku da dobije mjesto u ovom divnom prostoru – kazala je ona.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)