“MUTE” odjekuje: Banjalučki bend Charna lansirao prvi spot sa albuma “Dijete noći”
Foto: Ustupljena fotografija

“MUTE” odjekuje: Banjalučki bend Charna lansirao prvi spot sa albuma “Dijete noći”

U pjesmi je riječ o kritici televizijskih sadržaja koji se plasiraju javnosti.

Banjalučki bend Charna predstavio je novi video spot za singl “Mute”, koji se nalazi na novom albumu “Dijete noći”.

Prema riječima članova benda, ovaj singl je prvi koji je bend uradio u saradnji s drugim muzičarima. Na pjesmi gostuje banjalučki reper Bojan Madžar, poznat pod imenom Zdoje.

Kada je u pitanju tematika pjesme “Mute”, frontmen benda Charna, David Jojić, ističe da je riječ o kritici televizijskih sadržaja koji se plasiraju javnosti.



– Svjedoci smo toga da je TV postao sastavni dio naših života. Ipak, za razliku od ranijih godina, sve češće vidimo nekvalitetan program koji više zaglupljuje nego što informiše i obrazuje javnost – rekao je Jojić.

Ističe da je upravo ovakav program povod da gledaoci treba makar na trenutak da pritisnu dugme “mute” na daljinskom upravljaču.

– Rijaliti programi, starlete, politika na nivou rijaliti programa – sve su to pojave na koje želimo da ukažemo kao negativne. Žao nam je što su obrazovni programi nestali. Ironično, nekada smo imali jedan ili dva kanala, koji su nas informisali i obrazovali, a danas imamo na hiljade kanala s plitkim sadržajem. Najčešće slušamo najave boljeg života, a sve što imamo su reprize serije ‘Bolji život’ – rekao je Jojić.

Novi singl “Mute” snimljen je u studiju Pavarotti u Mostaru, pod producentskom palicom Marka Tice.

Kada je u pitanju ekranizacija spota, kao i u prethodnim izdanjima Charne, glavni “krivac” je Vedran Ševčuk Alf.

– Alf je s nama od početka, i na neki način ga smatramo punopravnim članom benda. Sve naše ideje je odlično pretvorio u video spot i s ponosom možemo reći da je ovo možda naša najbolja ekranizacija do sada, – rekao je Jojić.

Osim članova benda, u spotu učestvuje još nekoliko aktera, a za potrebe snimanja korišteni su nekonvencionalni rekviziti – fotelja koja je bila na putu za otpad i televizor izvučen iz kontejnera, koji je, iznenađujuće, bio potpuno ispravan.

– Fotelja na kojoj akteri spota sjede odavno je trebala da završi na deponiji, a televizor koji gledaoci mogu vidjeti u spotu pronašao je naš basista u kontejneru – i zamislite, bio je ispravan – prisjetio se kroz šalu Jojić.

Novi video spot za pjesmu “Mute” moguće je pogledati na YouTube kanalu benda Charna, kao i na striming platformama, gdje se nalaze i ostale numere s nedavno objavljenog albuma “Dijete noći”.

Podsjećamo, bend Charna donio je u grad na Vrbasu četiri prestižne nagrade za najbolji bend, među kojima su najznačajnije titule sa Zaječarske gitarijade, Mostarske gitarijade, Banjalučke gitarijade, te posljednjeg takmičenja na kojem su trijumfovali – Crash fest u Kreševu.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)