Konobari na Oktoberfestu zarade i do 10.000 evra za dvije sedmice
Foto: DW Euromax/yt screenshot

Konobari na Oktoberfestu zarade i do 10.000 evra za dvije sedmice

Za te dvije nedjelje vlasnici šatora ostvare do osam i devet miliona evra prometa.

Za dvije nedjelje rada na Oktoberfestu u Minhenu konobari i konobarice zarade između 5.500 i 10.000 evra neto, a ponekad i znatno više. S druge strane, za te dvije nedjelje vlasnici šatora ostvare do osam i devet miliona evra prometa.

Prema pisanju njemačkih medija, da bi uopšte radili na Oktoberfestu, konobari i konobarice moraju da plate domaćinima unaprijed 1.500 evra za hranu i piće kao i čišćenje posuđa koje koriste ili eventualno razbiju. Za smještaj trebaju da izdvoje i do 2.500 evra.

Eva je radila kao konobarica na Oktoberfestu te je putem TikToka otkrila kako je najskuplji smještaj bio 2.500 evra, u prostoriji u kojoj je ona spavala bili su samo dušeci, a u sobi je spavalo petoro ljudi.



TikTokerka naglašava kako konobarice i konobari na Oktoberfestu ne dobivaju fiksnu satnicu, već dobijaju dio od prodaje.

Prema informacijama portala TZ, domaćini velikih šatora Oktoberfesta za dvije nedjelje ostvare do osam i devet miliona evra prometa. Od toga im ostaje oko milion evra dobiti. Čak i manji šatori imaju prodaju od milion do dva miliona evra.

Prošle godine Oktoberfest je gradu donio oko 1,49 milijardi evra, piše Fenix.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)