BOGAT PROGRAM “Jesenja sonata” u Banskom dvoru
Foto: ilustracija

BOGAT PROGRAM “Jesenja sonata” u Banskom dvoru

Biće održan od 14. do 17. oktobra.

Sve je spremno za 7. Internacionalni muzički festival „Jesenja sonata“ koji će biti održan od 14. do 17. oktobra u Banskom dvoru.

Ovaj festival će i ove godine ugostiti značajna imena umjetničke muzike današnjice.

-Festival će obuhvatiti koncerte etabliranih muzičkih umjetnika iz Italije, Japana, Austrije, Republike Srpske i Srbije. Svi koncerti će biti održani u Koncertnoj dvorani Banskog dvora s početkom u 20.00 časova. Iako će festival obuhvatiti koncerete renomiranih muzičkih sastava i izvođača, zahvaljujući menadžerskim aktivnostima ustanove, te podršci pokrovitelja i sponzora, organizator je obezbijedio pristupačnu cijenu festivalske ulaznice za svako koncertno veče koja iznosi 10 KM koje možete kupiti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 12. do 18.00 časova, svakim radnim danom, osim vikendom – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju i to kako, sa ponosom žele istaknuti da će ovogodišnju „Jesenju sonatu“ u ponedjeljak 14. oktobra otvoriti jedan od trenutno najznačajnijih violnista današnjice, Benjamin Šmid iz Austrije, koji će održati koncert zajedno sa renomiranim gudačkim orkestrom „Kamareta Novi Sad.

-Završnica 7. Internacionalnog muzičkog festivala „Jesenja sonata“ ostavljena je za još jedan koncert koji će, kao i svi ostali biti za pamćenje, a riječ je o vanserijskom kamernom sastavu Mikuno Trio koga čine cijenjeni i višestruko nagrađivani muzičari iz Japana i Srbije – poručuju iz Banskog dvora.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)