U trci za odbornička mjesta Drinić ostavio iza sebe Borenovića

U trci za odbornička mjesta Drinić ostavio iza sebe Borenovića

Drinić ima ubjedljivo najviše glasova.

Nebojša Drinić osvojio je ubjedljivo najviše glasova za odbornika u Skupštini grada Banjaluka na listi PDP.

Na osnovu obrađenih 89 biračkih mjesta (34,23 odsto),za Drinića je glasalo 2.754 birača, što je 38,85 odsto od ukupnog broja glasova PDP.

Drinić je u kampanji često spominjan, “kitili” su ga nadimkom “Drina trećina”, pa se nalazio u fokusu javnosti u negativnom kontekstu, ali to ga nije spriječilo da iza sebe ostavi Branislava Borenovića, predsjednika PDP, koji je kao nosilac liste dobio podršku 1.472 birača, odnosno 20,76 odsto.

Na trećem mjestu je kao još jedno iznenađenje na listi,Tanja Palačković koja je osvojila 999 odsto glasova, što je 14,09 odsto. Palačkovićeva se tako na listi “popela” sa jedanaeste na treću poziciju.

Podsjećamo, uslov za “penjanje” na listi je osvajanje više od deset odsto od ukupnog broja glasova partije, a na listi PDP desetku su “prebacili” još Bojan Kresojević i Mirna Savić Banjac. Kresojević je osvojio 776 glasova – 10,95 odsto, a Savić Banjac 740 glasova, odnosno 10,44 odsto.

Ova granica “za dlaku” je izmakla, bar za sada, Vuku Višekruni, koji kao 15. na listi trenutno ima 680 glasova, odnosno 9,59 odsto od ukupnog broja, prenosi BL portal.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)