ĆUDLJIV OKTOBAR Kakvo će vrijeme biti do kraja sedmice?
Foto: Blink

ĆUDLJIV OKTOBAR Kakvo će vrijeme biti do kraja sedmice?

Sutra će vam trebati kišobran.

Sutra prije podne pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje sa sjeverozapada.

U prvom dijelu dana u BIH kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje.

Poslije podne lokalno slab pljusak je moguć ponegdje na sjeveru Hercegovine i na jugoistoku Bosne.

Jače padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Očekiva količina padavine u navedenim područjima između 30 i 60, lokalno do 80 l/m2.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, lokalno na jugu i sjeveru zemlje do 26 °C.

U četvratk u većem dijelu zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. U večernjim satima porast oblačnosti što u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može usloviti kišu, a u noći na petak širom zemlje.

Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27°C.

U petak, pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša i pljuskovi se očekuju širom zemlje. U ostatku dana padavine uglavnom u Hercegovini i istočnim područjima Bosne.

Očekivana količina padavina na sjeveru i istoku Hercegovini od 20 do 40, u centralnim i istočnim područjima Bosne od 10 do 20, lokalno do 25, a u ostalim područjima do 5 l/m2. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 °C.

U subotu 09.10.2024., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 °C.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)