Preborajni skoro svi glasovi: Ovo je novi pregled za Skupštinu grada Banjaluka
Foto: V.Ševčuk

Preborajni skoro svi glasovi: Ovo je novi pregled za Skupštinu grada Banjaluka

Neke stranke nisu prešle cenzus.

SNSD je osvojio 32.187 glasova odnosno 32,73 odsto od ukupnih glasova i nalazi se na prvom mjestu u izbornoj trci za budući saziv banjalučke skupštine, pokazuju današnji podaci Centralne izborne komisije, nakon što je obrađeno 99,23 odsto biračkih mjesta.

Na drugom mjestu takođe nije bilo promjene pa je sa 20.871 glas ili 21,22 odsto na ovoj poziciji i dalje PDP. Prema trenutnoj računici u Skupštinu grada će ući devet partija i pokreta, a prvoplasirani SNSD će imati 11 odbornika, PDP sedam, dok će ostatak raspodjeliti partije koje se nalaze niže na listi.

Na pobjedničkom postolju kao treća zadržala se Socijalistička partija sa svojih 5.855 glasova, odnosno 5,95 odsto. Do promjena je došlo na narednim pozicijama pa se na četvrtom mjestu ponovo nalazi Ujedinjena Srpska koja je dobila povjerenje 5.429 birača (5,52 odsto), iza nje se nalazi DEMOS kome je za peto mjesto bilo potrebno 5.046 glasova (5,13 odsto).

Najveći pad u ovom presjeku stanja zabilježio je SPS Gorana Selaka koji je sa 4.936 glasova (5,02 odsto) završio na šestom mjestu. Na sljedećoj, sedmoj poziciji nalazi se Narodni front Jelene Trivić sa 4.864 glasova (4,95 odsto).

Pokret bivšeg gradonačelnika Igora Radojčića zauzeo je osmo mjesto sa 4.253 glasova (4,32 odsto), a cenzus od tri odsto još je tijesno prošla Lista “Za pravdu i red” Nebojše Vukanovića koju je podržalo 3.019 birača (3,07 odsto).

Tako je ispod crte i bez mandata ostao pokret Saše Lazića “Banjaluka zove” koji je prikupio 2,91 odsto od ukupnog broja glasova.

Na kraju, po dva mandata će imati Socijalistička partija, SPS, Ujedinjena Srpska, DЕMOS i Narodni front, a po jedan mandat Nezavisni pokret Svojim putem – Igor Radojičić i Lista za pravdu i red.

Kao predstavnik nacionalnih manjina u Skupštini će ponovo biti Saša Čudić koji je osvojio 592 glasa, prenosi BL portal.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)