Obilježen svjetski dan mentalnog zdravlja, prisustvovali i predstavnici grada
Foto: Grad Banjaluka

Obilježen svjetski dan mentalnog zdravlja, prisustvovali i predstavnici grada

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se od 1992. godine.

Nizom aktivnosti u Domu zdravlja Banjaluke juče je obilježen 10. oktobar – Svjetski dan mentalnog zdravlja, a obilježavanju ovog dana prisustvovali su i predstavnici Grada.

Kako je kazala portparol Gradske uprave, Adriana Basara.

-Ove godine svjetska zdravtvena organizacija Dan mentalnog zdravlja posvetila je mentalnom zdravlju na radnom mjestu, što je naročito ugroženo kod pomagačkih profesija. Da nam događaj ne prođe samo u analizi stručnjaka, pobrinuli su se korisnici dnevnog centra koji vodi UG „Zajedno“ pjesmom i recitacijom – kazala je Basara.

Naime, organizovanjem tradicionalne prodajne izložbe suvenira u holu Poliklinike koje su izradili korisnici Centra za zaštitu mentalnog zdravlja kroz radno – okupacione terapije, te kroz edukativna predavanja i interaktivne radionice obilježen je Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja je bila “Vrijeme je da mentalnom zdravlju damo prioritet u radnom okruženju”, kojom se pokušava naglasiti važna povezanost između mentalnog zdravlja i radnog mjesta.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se od 1992. godine.

-Mentalni poremećaji pogađaju ljude oba pola, svih starosnih uzrasta, iz svih sredina Naš Centar za zaštitu mentalnog zdravlja svoj rad zasniva na vrijednostima društva u kojima svi imamo jednaka prava i mogućnosti za zdrav život. Ovim aktivnostima želimo da smanjimo stigmu i socijalnu isključenost osoba sa mentalnim poteškoćama – naveli su iz JZU „Dom zdravlja“.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)