BORAC DOČEKUJE VELEŽ “Crveno-plave” očekuje težak ispit
Foto: FK Borac

BORAC DOČEKUJE VELEŽ “Crveno-plave” očekuje težak ispit

Ova utakmica ima i humanitarni karakter.

U odgođenom susretu prvog kola Premijer lige BiH fudbaleri Borca u subotu od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci će ugostiti mostarski Velež.

Pred ovaj susret stručni štab “crveno-plavima” na čelu sa Mladenom Žižovićem ima velikih kadrovskih problema.

Naime zbog reprezentativnih obaveza u kombinaciji neće biti Ever Kulašin (BiH), Damjan Šiškovski (Sjeverna Makedonija), Marko Vukčević (Crna Gora) i Jurah Karolina (Kurasao), te četvorica igrača koji nastupa za mlađe reprezentativne selekcije BiH: Nedim Keranović, Pave Đajić, Jusuf Terzić i Stefan Marčetić.

Uz sve to van stroja je od ranije povrijeđeni David Vuković, koji je u međuvremenu operisao meniskus.

– Imamo određenih problema što se tiče igračkog kadra, ali i dvoljno širok roster da odgovorimo svim izazovima, tako da sa te strane ne očekujem da bude nekih problema – rekao je Žižović i ovom prilikom naglasio da želi u svoje, ali u ime kluba da uputi izraze saučešće porodicama svih stradalih u katastrofalnim poplavama u Hercegovini, zbog kojih je odgođeno deseteo kolo Premijer lige i igraće se u novom terminu od 18. do 21. oktobra.

Strateg Borca svjestan je da njegovu ekipu očekuje izuzetno teža ispit i silno motivisan rival.

– Mostarci nisu sezonu otvorili kako su očekivali i sada sa novim trenerom Irfanom Buzom žele da što prije uhvate priključak sa gornjim dijelom tabele. Uz to kao i sve ostale ekipe kada igraju protiv nas silno su motivisani da se pokažu u duelu sa šampionom i učesnikom grupne faze Lige Konferencije. Zbog toga moramo da budemo izuztno oprezni i da u takvoj igri dođemo do tri boda, kojima ćemo se još više priključiti ekipama iz vrha tabele. Ne treba zaboraviti da osim ove utakmice imamo još dva odgođena meča i kada i njih apsloviramo naša je želja da budemo u borbi za titulu. A da bi došli do toga moramo pobjeđivati – nastavio je Žižović.

Osvrnuo se i na pobjedu u osmini finala Kupa Republike Srpske “dr Milan Jelić”.

– Taj meč nam je dobro došao da nastvimo pobjedničku seriju, tako da stvarno u doborj atmosferi dočekujemo subotnji duel sa Veležom poslije kojeg će, nadam se, naš trijumfalni niz biti nastavljen – dodao je Žižović.

Treba istaći da će duel Borac – Velež imati i humanitarni karakter, jer će dio novca od prodanih ulaznica biti uplaćen za nastavak liječenja Banjalučanke Jelene Karajice, piše Glas Srpske.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)