POKAŽITE SOLIDARNOST Akcija “Banjaluka je prijatelj” još traje, pomozite ugroženima u poplavama

POKAŽITE SOLIDARNOST Akcija “Banjaluka je prijatelj” još traje, pomozite ugroženima u poplavama

Akcija traje još 4 dana.

Grad Banja luka pokrenuo je humanitarnu akciju „Banjaluka je prijatelj“ za prikupljanje pomoći opštinama na području Federacije BiH, koje su pogodile katastrofalne poplave, a koja će, za početak i shodno potrebama stanovništva, a koja traje do 16. oktobra.

Kako je ranije naglasila savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo – akcija traje sedam dana, a razlog je taj jer se potrebe ugroženog stanovništva mijenjaju iz dana u dan.

Pozvala je i sve sugrađane da budu dio akcije na bilo koji način i da tako pokažu solidarnost.

-Kada je riječ o ovoj akciji koju smo pokrenili, ona će biti realizovana putem uspostavljenih sistema. Govorimo o našem Crvenom krstu kao našoj najvećoj organizaciji koja koordiniše i zna na koji način potreptšine mogu da dođu pojedinaca. Akcija počinje danas, 8. oktobra i trajaće do 16 oktora, dakle sedam dana iz razloga jer se liste potreba mijenja iz dana u dan. Svi građani Banjaluke koji žele da pomognu, to mogu da učine uplatom na žiro – račun Drštva crvenog krsta BiH. Naša želja je da finansijska pomoć koja će biti upućena iz Banjaluke se ne dijeli po procedurama na više pojedinaca, nego da putem lokalnih orgnaizacija Crvenog krsta istu usmjerimo konkretno ka jednoj porodici za na primjer izgradnju novog doma, stipendije učenicima i slično. Jedan takav apel smo upitili juče, pitali da li je to moguće i dobili smo potvrdan odgovor. Svi koji žele da pomognu mogu to da učine tako što će sve ono što je potrebno odnijeti u Vatrogasni dom u centru grada, koji se nalazi u Hvarskoj ulici od 9.00 do 18.00 časova – rekla je Šukalo.

Na listi prioriteta i potrepština za ugrožena područja nalaze se: voda za piće, kabanice, čizme manji brojevi, lopate, rukavice, građevinske rukavice, građevinska kolica, higijenski paketi, svijeće, lampe, dezinfekciona sredstva, sredstva za čišćenje.

Pokrenut je i humanitarni broj 17023 koji građani mogu da pozovu i da na taj način doniraju 2 KM.

Podsjećamo, gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je kako će Grad Banjaluka doznačiti 100 hiljada KM opštinama pogođenim poplavama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)