„Jesenja sonata“: Koncert Benjamina Šmida iz Austrije 14. oktobra u Banskom dvoru

„Jesenja sonata“: Koncert Benjamina Šmida iz Austrije 14. oktobra u Banskom dvoru

Ovim koncertom počinje "Jesenja sonata"

U ponedjeljak, 14. oktobra u 20.00 časova biće održan koncert Benjamina Šmida iz Austrije, koji će nastupiti zajedno sa renomiranim gudačkim orkestrom „Kamerata“ Novi Sad i vrhunskim muzičkim izvođenjem će obilježiti početak ovogodišnje „Jesenje sonate“.

-Benjamin Šmid je jedan od najvažnijih violinista ovog vremena, koji je širom svijeta realizovao više od 3000 koncerata. Kvalitet njegovih solo nastupa čine ga violinistom s kojim niko ne može da se poredi, dok je Gudački orkestar „Kamerata“ Novi Sad od samog početka sinonim za profesionalnost i uspjeh u muziciranju. Orkestar čine najbolji mladi muzičari Akademije umetnosti u Novom Sadu – profesori, asistenti, docenti i najtalentovaniji studenti – saopštili su iz Banskog dvora.

Dodaju da spoj violine i kamernog orkestra na sceni predstavlja jedan od najljepših i najdinamičnijih oblika klasične muzike, jer violina, kao solistički instrument, igra glavnu ulogu, a kamerni orkestar pruža bogatu, ali suptilnu podršku.

– U ovakvoj postavci na sceni fleksibilnost kamernog ansambla omogućava precizniju i izražajniju interpretaciju, gdje svaki muzičar ima važnu ulogu u cjelokupnom zvuku. Violina, kao glavni glas, vodi narativ muzike, dok orkestar reaguje i podržava, stvarajući bogatu paletu zvukova koja donosi jedinstveno iskustvo i izvođačima i publici – naveli su iz Banskog dvora.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)