Brza jutarnja rutina bez make up-a
Foto: Pexels

Brza jutarnja rutina bez make up-a

Vratite blistavost tenu.

Kada se ranimo budimo, ne pronađemo baš mnogo vremena za make up, jer smo pretežno uvijek u žurbi.

Da bismo koži osigurali njegovan izgled i zdrav sjaj čak i u prilikama kada nam vrijeme ne dopušta, donosimo vam tri ključna koraka u jutarnjoj rutini koji će koži dati željeni look.

Dubinsko čišćenje kože

Ne uklonimo li ujutro zaostali sebum i mrtve stanice, kao i ostatke make up-a nakupljenog u porama, stvaraju se idealni uslovi za pojačan razvoj bakterija i nastanak mitesera i akni.

Vlažne maramice za uklanjanje make up-a, iako praktične, nisu zamjena za dubinsko čišćenje lica, jer će samo rastopiti proizvode na površini kože, gurajući nečistoće dublje u pore.

Kako bi kreme, serumi i ostali proizvodi kojima njegujemo kožu mogli prodrijeti što dublje, ključno je dan započeti čišćenjem lica specijalizovanim proizvodom koji će očistiti pore, rastopiti višak sebuma i spriječiti razvoj bakterija.

Vlažnost vratite duboko u kožu

Nakon čišćenja, koži je potrebno vratiti svu izgubljenu vlagu kako bi bila zaštićena i njegovana, a proizvod bez kojeg niti jedna žena ne bi smjela započeti dan je kvalitetna hidratantna

S obzirom na to da je lice neprestano izloženo vanjskim uticajima i UV zračenju, potrebno ga je zaštititi odgovarajućom kremom koja u sebi sadrži SPF – inovativne formule.

Serum sa efektom make up-a

Razvojem beauty industrije serumi su postali holy grail u njezi kože, spajajući efektonost aktivnih sastojaka i brzo upijanje bez masnih tragova. Ovisno o tipu kože i željenim rezultatima, na  tržištu mogu se naći serumi različitih namjena, a zbog sitnih molekula, upijaju se duboko u koži, djelujući tako brže i snažnije od krema i ostalih formula za njegu lica.

Sve popularnije hibridne formule koje spajaju make up i skincare funkciju, pojavili su se i serumi s efektom koji na licu ostavlja efekat gotovo kao da ste nanijeli puder. Osim što vraćaju blistavost tenu, ovakvi nam proizvodi dopuštaju da preskočimo nekoliko koraka jutarnje rutine i postignemo efekt prirodno blistave kože.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)