Dodik za poraz u Banjaluci prošle izbore krivio građane, sada mu kriva koalicija
Foto: Blink

Dodik za poraz u Banjaluci prošle izbore krivio građane, sada mu kriva koalicija

Da li je Dodik izjavom da će sam odabrati odbornike dodato obesmislio izbore?

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je juče nakon održanog sastanka da će sa banjalučkim Gradskim odborom održao pres konferenciju na kojoj je rekao mnogo toga.

Ovaj put ne krivi glasače kao prije četiti godine, ovaj put kaže da je za poraz kriva koalicija. Veliki dio presa posvetio je budućem radu banjalučke Skupštine, te dao izjau koja je, kako mnogo kažu, dodatno obesmislila izbore.

On je rekao da su zadovoljni rezultatima proteklih izbora, kao i da će kandidati koji su bili na listi ove partije za lokalne izbore u Banjaluci potpisati izjavu o ostavci, a da će rukovodioci partije izabrati 11 kandidata koji će ići u Skupštinu i koji će se baviti politikom SNSD-a.

– Razumjeli smo gradonačelnika koji je rekao da ne želi SNSD unutra, nemamo ništa protiv, želimo mu da napravi što prije skupštinsku većinu i da ponese cjelokupnu odgovornost za stanje u gradu. Ovakav naš pristup podrazumijeva da ne možemo da nosimo odgovornost za bilo kakve projekte ako nismo dio vlasti, a nismo i SNSD neće biti dio vlasti jer ne možemo da obezbijedimo većinu – rekao je Dodik i poručio da će republičke institucije ostati privržene projektima razvoja Banjaluke.

Dodik je istakao da su koalicioni partneri slobodni da rade šta misle da treba da rade.

– Јasno nam je da značajni broj njih glasao protiv našeg kandidata. Oni su odabrali takvu politiku. Cijenimo imajući u vidu da su glasali za gradonačelnika da su na toj političkoj opciji. Uvijek govorimo da je važno da linija podrške i vlasti bude ista, i da gradonačelnik i skupštinska većina imaju jednaku politiku. Mi nismo blokirali ni prošli put. Veoma dobro razgraničavam politike i mislim da nam treba okupljanje na politikama jedinstva – dodao je Dodik.

Šobot novi savjetnik

Istakao je da će Nikola Šobot biti njegov novi savjetnik za najveći grad Srpske.

– Svi ćemo raditi na tome da se Banjaluka razvija. Sve što budemo radili kontrolisaće Nikola Šobot – rekao je Dodik.

On je rekao da glasovi za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Nikolu Šobota nisu pratili glasovi svih koalicionih partnera na republičkom niovu, te da je analiza potvrdila da se glasovima SNSD pridružio SPS Gorana Selaka, dodavši da i u tom smislu postoji odgovornost.

– Imamo 11 odbornika u Skupštini grada i 12.000 glasova više od PDP-a. Naš plan je da se izvrši detaljna analiza rezultata, sa sugestijama šta treba popravljati, kako bi dočekali spremni izbore 2026. godine – rekao je Đajić.

Sastanku su u prostorijama stranke prisustvovali potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Miroslav Bojić, generalni sekretar Srđan Amidžić, organizacioni sekretar Igor Dodik, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke na proteklim izborima Nikola Šobot, prenosi RTRS.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)