ZAVRŠENA “NEDJELJA DJETETA” Najmlađi vratili “ključeve grada” (FOTO)

ZAVRŠENA “NEDJELJA DJETETA” Najmlađi vratili “ključeve grada” (FOTO)

Mala gradonačelnica Anastasija Telić zahvalila je što su ove godine njena škola i njen razred izabrani da čuvaju „ključeve grada“.

Povodom završetka „Nedjelje djeteta“, učenica Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Anastasija Telić zajedno sa svojim drugarima, vratila je „ključeve grada“.

Ključeve je od male gradonačelnice u ime Grada preuzela savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo, koja je istakla da je posebno raduje što su i najmlađi sugrađani oduševljeni novim projektima u našem gradu.

-Ponosni smo što najmlađi sugrađani primjećuju novitete u gradu, i istinski uživaju u novouređenim mjestima poput vidikovca na Banj brdu, novog gradskog parka sa jezerom, Ćiriličnog parka ali i brojnim dječijim igralištima. Isto tako je važno što su i kroz jedno pismo gradonačelniku iskazali kako oni vide Banjaluku u budućnosti, ali i obećali da će se do naredne godine brinuti da svoj grad očuvaju čistim i urednim – istakla je savjetnica Šukalo.

Dodala je da Grad Banjaluka svakako nastavlja da radi na unapređenju uslova u školama, ali i stvaranju boljih uslova za igru i zabavu, podsjetivši da je obilježavanje „Nedjelje djeteta“ izuzetno važno, jer je to period kada svi zajedno osvijestimo da su djeca budućnost i da uvijek treba da težimo da im stvaramo što bolje uslove života.

Mala gradonačelnica Anastasija Telić zahvalila je što su ove godine njena škola i njen razred izabrani da čuvaju „ključeve grada“, te istakla da su „ključeve grada“ pažljivo čuvali, te da će i dalje nastaviti da brinu o svom gradu.

Obilježavanje „Nedjelje djeteta“ provodi se u većini evropskih zemalja sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi Konvencije UN o pravima djeteta.

Podsjećamo, događaj uručenja i vraćanja „ključeva grada“, Gradska uprava tradicionalno organizuje sa Udruženjem građana „Sva djeca svijeta“ u okviru njihovog projekta pod nazivom „Čarobni grad“.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)