Neustavna odluka o Regulacionom planu dijela centra Banjaluke. Grad o tome nije obavješten
Foto: A. Čavić

Neustavna odluka o Regulacionom planu dijela centra Banjaluke. Grad o tome nije obavješten

- Pomenuta Odluka donesena na sjednici održanoj danas je odmah bila dostupna medijima, ali ne i Gradu - kažu iz GU Banjaluka

Ustavni sud Republike Srpske ocijenio je da Odluka o donošenju Regulacionog plana dijela centralnog područja grada Banjaluka nije u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o uređenju prostora i građenju.

Navedeno je da je Sud ocijenio da “donosilac ovog akta, u postupku pripreme, izrade i donošenja osporene odluke nije postupao saglasno relevantnim odredbama Zakona o uređenju prostora i građenju, čime je istovremeno narušio i ustavno načelo zakonitosti”.

Iz Gradske uprave su poručili da Grad Banja Luka još uvijek nije dobio Odluku, te da samim tim nema uvid u Odluku Ustavnog suda, a koja se tiče pomenutog regulacionog plana.



Indikativno je i to da je pomenuta Odluka donesena na sjednici održanoj 13. jula, odnosno danas, a da je odmah bila dostupna medijima, ali ne i Gradu. Tek nakon što Grad bude imao uvid u istu, moći će tu Odluku, kao i dalje korake i da prokomentariše – prokomentarisali su za BLink iz Gradske uprave.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)