Kiša olakšala gašenje požara u okolini Trebinja
Foto: MUP RS

Kiša olakšala gašenje požara u okolini Trebinja

Nepristupačan teren je dodatno otežavao posao hercegovačkim vatrogascima.

Požari u rejonu Bijela gora nadomak Trebinja zahvaljujući kiši ali i intervenciji helikoptera koja trenutno pada na jugu Srpske olakšao je posao tamošnjim vatrogascima, pa bi danas, prema riječima upućenih, mogao biti lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

Požarna linija duga je više od 20 kilometara, a nalazi se na nepristupačnom terenu.

– Kiša nas je spasila, upravo pada hvala Bogu, zaista smo bili u velikom problemu. Tokom cijelog dana Helikopterski servis Republike Srpske, kojem su se pridružila i dva helikoptera MUP-a Srbije, vatrogasci, mještani, civilna zaštita gase požar kako vatrena stihija ne bi zahvatila kuće, a najopasnije je bilo u selu Donji Skočigrm – kaže komandir Dobrovoljnog vatrogasnog – spasilačkog društva Lastva Miloš Vučurević.



Dodaje da je najkritičnije bilo u selima Donji Skočigrm i Donja Bara ali sve je sada mnogo lakše.

BLINK.BA

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, sa direktorom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milanom Novitovićem i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, posjetili su danas pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, koji su angažovani na gašenju požara u okolini Trebinja.

On je istakao da su helikopteri upućeni po naređenju Predsjednika Srbije i da su od jutros ostvarili više od 70 naleta, kao i da će ostati na požarištu sve dok bude potrebe.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)