I PORED REAKCIJA JAVNOSTI I STRUČNJAKA Dodik najavio da će ski centar Manjača biti gotov za tri godine
Foto: D. Rakita

I PORED REAKCIJA JAVNOSTI I STRUČNJAKA Dodik najavio da će ski centar Manjača biti gotov za tri godine

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su institucije Republike Srpske ozbiljne u namjeri da realizuju projekat izgradnje ski-centra na Manjači.

– Neće ovo biti samo ski-centar nego kvalitetna turistička destinacija. Vlada Republike Srpske stoji iza ovoga projekta i dala je saglasnot Olimpijskom centru Jahorina da krene u njegovu realizaciju – rekao je Dodik na prezentaciji Master plana izgradnje i strategije razvoja ski-centra na Manjači.



On je istakao da bi i veliki investitori sa Jahorine mogli da ulažu na Manjači.

– Idemo dalje sa realizacijom značajnih projekata u Republici Srpskoj, a jedan od njih jeste ovaj. Svaki glavni grad ima ovakve sadržaje, što mora da ima i Banjaluka – rekao je Dodik.

– Mi ćemo ovdje primjeniti najsavremenije metode tako da obezbijedićemo da na ovom prostoru imamo dovoljno snijega i da dvije staze budu na usluzi našim korisnicima – rekao je predsjednik Vlade RS Radovan Višković nakon obilaska lokacije na kojoj će, prema najavama, biti izgrađen ski centar.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da je zimski turizam perspektiva sadašnjosti, ali i perspektiva Srpske. On je naglasio da će stručnjaci sa Jahorine intenzivno raditi na realizaciji ovog projekta, čiji je značaj nemjerljiv za ovaj dio Srpske.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra “Jahorina”

On je rekao da će realizacija ovog reprezentativnog projekta početi odmah, a premanjegovim riječima biće gotov za prije godine ili i prije roka.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o izgradnji ski-centra Manjača, procijenjene vrijednosti projekta 53.360.000 КM bez PDV-a, koja se odnosi na troškove projektovanja i izgradnje tog centra.

Planirana površina ski-centra odnosi se najvećim dijelom na površine koje zauzimaju ski-staze, čija ukupna površina iznosi 75.000 metara kvadratnih, zatim instalacije i ljetni sadržaj.

Prema planiranom rješenju ski-centra Manjača, predviđen je jedan isklopivi šestosjed, pokretna traka, dvije osnježene ski-staze, sistem za osnježavanje sa jezerom, osvjetljenje staza, ambulanta, biciklistička i šetačka staza, upravna zgrada, parking i drugi prateći sadržaj.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a smatra da je čitava priča o “projektu Manjača” još jedan način izvlačenja budžetskog novca.

– Klasično pranje para, očigledno izmiče se vlast i u ovih nekoliko sedmica koliko je ostalo do izbora vladajući režim na svaki moguži način pokušava iz budžeta da izvuče što više novca – rekao je Branislav Borenović predsjednik opozicionog PDP-a.

Borenović podsjeća da je vlast u Republici Srpskoj na isti način prije deset godina, pred izbore, najavila ski centar na planini Klekovači kod Petrovca i da od toga nije bilo ništa.

– Imamo fijasko koji se tiče najavljenog ski centra Klekovača prije deset godina. Negdje u istom periodu u avgustu 2012. godine je najavljen ski centar Klekovača koji ima bolje predispozicije. Ovdje se radi o klasičnoj praonici narodnog novca – smatra Borenović.

Projekat izgradnje turističkog kompleksa Klekovača kod Petrovca 2012. godine najavio je Milorad Dodik. Dodik se tada sastao sa investitorima koji su trebalo da ulože u “Klekovaču” a projekat je navodno trebalo da bude vrijedan više od 600 miliona maraka. Turistički kompleks na Klekovači nikada nije izgrađen.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)