PONOSNE KARTICE Zajedničko izdanje koje važi u Srpskoj i Srbiji
Foto: novosti

PONOSNE KARTICE Zajedničko izdanje koje važi u Srpskoj i Srbiji

Očekuje se da nove kartice budu dostupne za preuzimanje krajem ove sedmice.

Od januara 2023. godine, porodice sa troje i više djece iz Republike Srpske će moći da koriste popuste kod brojnih partnera iz Srbije.

Naime, ugovorom između Fondacije”Za porodicu” iz Banjaluke i Pokreta “Za decu tri plus” iz Čačka potpisano je zajedničko izdavanje “Ponosnih kartica” koje će da važe i u Srbiji i u Srpskoj.

Nova kartica za Srbiju i Srpsku će da važi od septembra 2022. godine do januara 2025. godine. Očekuje se da nove kartice budu dostupne za preuzimanje u prostorijama lokalnih uprava krajem ove sedmice.



Trenutno u projektu učestvuje oko 30 lokalnih zajednica iz Srpske sa oko 8.000 porodica. Osim popusta, kroz ovaj projekat porodice dobijaju priliku za besplatne obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije za tržišno tražena zanimanja, kao i mogućnosti savladavanja vještina budućnosti poput programiranja i stranih jezika za najmlađe svoje članove.

Od januara 2021. godine do juna 2022. godine, Fondacija “Za porodicu” je u saradnji sa partnerima iz privrede ponudila više desetina radnih mjesta za članove porodica sa troje i više djece.

Brojne aktivnosti su provedene u cilju promovisanja proizvodnje domaćih proizvoda od strane 3+ proizvođača, a one uključuju izradu internet prodavnice za sve zainteresovane proizvođače kao i njihovo uključivanje u sajamske aktivnosti poput Festivala domaćih proizvoda koji će se održati u petak u Hotelu “Bosna” u organizaciji Udruženja mladih ekonomista.

Fondacija je ponosna što je uspjela da obezbjedi 11 tromjesečnih stipendija “Đački zadužbinar” za najuspješnije đake iz višedjetnih porodica koji su pokazali zavidne rezultate u obrazovanju i sportu. Ovaj broj stipendija nije konačan i po isteku prvog tromjesečnog ciklusa u periodu septembar 2022 – novembar 2022. godine, biće saopšten spisak novih stipendista.

Nezavisne novine

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)