U ORGANIZACIJI MENSE Uskoro testiranje inteligencije  u Banjaluci i Sarajevu

U ORGANIZACIJI MENSE Uskoro testiranje inteligencije u Banjaluci i Sarajevu

Udruženja Mensa u BiH u Sarajevu i Banjaluci, 17. i 24. septembra organizuje IQ testiranje kojem će moći pristupiti svi građani koji žele testirati svoju inteligenciju.

U Banjaluci, testiranje je zakazano za 24. septembar u prostorijama Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu s početkom u 12 sati.

U prostorijama Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu, s početkom u 15 sati, 17. septembra će se održati IQ test.



Prijave su moguće isključivo onlajn putem, na sljedećim linkovima: Za Sarajevo i Banjaluku.

Cijena testiranja je 20 KM, a uplate se vrše prije testiranja na žiro račun organizacije. Nakon prijave, kandidatu se dostavljaju instrukcije za plaćanje. Broj mjesta je ograničen i uplatom je vaše mjesto zagarantovano.

Prijava na licu mjesta nije moguća, piše Klix.

Iz Mense naglašavaju da testiranju mogu pristupiti samo osobe starije od 17 godina na dan testiranja.

Kako izgledaju testovi

Test je pismeni i ima 36 zadataka, a vrijeme za rješavanje je 40 minuta. Test je grafičkog karaktera i nije potrebno nikakvo pripremanje, niti predznanje, a zadaci su logički sa ponuđenim odgovorima.

Rezultati testiranja su strogo povjerljivi i dostavljaju se kandidatima pojedinačno.

Mensa u svijetu djeluje od 1946. godine, te širom svijeta okuplja osobe čija utvrđena inteligencija spada u gornjih dva odsto opšte populacije, a sve s ciljem upoznavanja, druženja i učestvovanja u različitim aktivnostima.

Iz Mense poručuju da su oni isključivo udruženje, a ne predstavnici ideološkog, političkog, filozofskog ili religijskog stanovništva.

Mensa u BiH djeluje od 2005. godine i od tada broji oko 180 članova.

Član Mense BiH može biti bilo ko ukoliko, na polaganju testa inteligencije, ostvari minimalni rezultat 133 ili više po Bineovoj, odnosno 148 ili više po Katelovoj skali.

KATEGORIJE

KOMENTARI

Wordpress (0)