JEDNOSTAVAN TRIK Kako da napravite savršeno hrskavu slaninicu
Foto: Pexels

JEDNOSTAVAN TRIK Kako da napravite savršeno hrskavu slaninicu

Profesionalni kuvar Rojs Betel tvrdi da se hrskavost slaninice postiže na jednostavan način.

Način pripreme možda djeluje previše jednostavno, ali rezultat neće izostati.

Hrskavi komadi slaninice savršen su izbor za doručak.

Ali, mnogima ne polazi za rukom da pripreme ovaj delikates, pa slanina često ostaje meka ili žilava.



Profesionalni kuvar Rojs Betel tvrdi da se hrskavost slaninice postiže na jednostavan način, prenosi Telegraf.

– Ukoliko želite savršeno hrskavu slaninu, morate da je prokuvate – kaže Betel i dodaje:

– Postoje dva dijela svakog komada slanine: ružičasti, koji je zapravo mišić, i bijeli, koji je sačinjen od masti. Mišići se izuzetno brzo kuvaju, a mastima je potrebno duže vreme da bi se istopile.

Zato bi, otkriva Betel, tanko isječene režnjeve slanine trebalo spustiti u tavu sa vodom. To će spriječiti da temperatura postane previsoka, a masni dio slanine će imati dovoljno vremena da se istopi.

– Kad voda ispari, slaninica će postati lijepa i hrskava. Mesnati dio neće biti prepečen, a masnoća će se savršeno istopiti – objašnjava Betel.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)