Ovaj napitak od đumbira i limuna smanjuje krvni pritisak
Foto: Unsplash

Ovaj napitak od đumbira i limuna smanjuje krvni pritisak

Najbolje ga je popiti prije jela.

Od visokog krvnog pritiska pati u prosjeku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sistema, srčanog i moždanog udara.

Ovaj napitak od bjelog luka, đumbira i jabukovog sirćeta vam može pomoći u regulaciji nivoa krvnog pritiska i smanjiti potrebu za uzimanjem ljekova. Najbolje ga je piti prije jela, a možete da dodate i malo vode. U sastavu ovog napitka pronalazimo sve sastojke koje štite zdravlje kardiovaskularnog sastava i srca. Limun je jako dobar izvor vitamina C, flavonoida i dijetalnih vlakana koji regulišu nivo holesterola.

Jabukovo sirće održava nivo holesterola i triglicerida, ublažava gorušicu, smanjuje krvni pritisak i može da ubrza oporavak od infekcija respiratornog sistema.



Med ima protivupalno djelovanje i štiti zdravlje krvnih sudova. Istraživanja su pokazala da med može da smanji rizik od nakupljanja kamenca unutar arterija. Đumbir reguliše nivo holesterola i triglicerida, smanjuje krvni pritisak i učestvuje u prevenciji niza bolesti, uključujući dijabetes tipa 2, gojaznost i srčane bolesti.

Sastojci:

  • 1 usitnjen čen bijelog luka
  • 1 narendan komadić đumbira (5cm)
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašika soka od limuna

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender i dobro izmiksajte. Smjesu procijedite i popijte dobijeni sok, piše Centar zdravlja.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)