Engleska glumica najljepša žena na svijetu, sa trona skinula Bellu Hadid
Foto: IG Screenshot/JodieComer

Engleska glumica najljepša žena na svijetu, sa trona skinula Bellu Hadid

"Bila je očigledna pobjednica."

Nauka je odabrala novu najljepšu ženu svijeta, a Bellu Hadid koja je ovu titulu dobila 2019. godina, zamijenila je engleska glumica Jodie Comer, najpoznatija po ulozi u seriji “Killing Eve”.

Korištenjem starogrčke metode izračunavanja koja se zove zlatni rez (golden ratio) Jodie Comer proglašena je najljepšom ženom svijeta. Uzevši u obzir niz faktora, što je lice bliže proporciji 1:1,618, to je osoba savršenija.

Prema omjeru, Comerine oči, obrve, nos, usne, brada, vilica i oblik lica najbliže su idealnim mjerama s rezultatom od 94,52 posto.



Glumica serije “Killing Eve” je naišla na “ozbiljnu” konkurenciju s ljepoticama poput Zendaye, Belle Hadid i Beyoncé koje su sve upoređivane i bile su blizu savršenog rezultata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jodie Comer (@jodiemcomer)

Spisak lijepih žena prema naučnoj formuli kreirao je estetski hirurg lica dr. Julian De Silva, koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica pomoću kompjuterski potpomognutih tehnika mapiranja.

Ljekar je o pobjednici rekao: “Jodie Comer je bila očigledna pobjednica kada su izmjereni svi elementi lica za fizičko savršenstvo.”

– Imala je najviše ukupno očitavanje za pozicioniranje nosa i usana…Jodie je također imala najveći rezultat za širinu i dužinu nosa i bila je blizu vrha za oblik usana i položaj očiju. Njena brada je prelijepo oblikovana i njen ukupni oblik lica je zaista snažan. Jedini element za koji je manje ocijenjena bile su njene obrve koje su postigle prosječan rezultat od 88 posto – ispričao je.

Druga na listi bila je Zendaya, Hadid je pala na treće mjesto, dok je pop zvijezda Beyonce završila na četvrtom mjestu, piše Klix.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)