Šarović, Borenović i Vukanović Tužilaštvu BiH podnijeli krivične prijave zbog krađe glasova
Foto: D. Rakita

Šarović, Borenović i Vukanović Tužilaštvu BiH podnijeli krivične prijave zbog krađe glasova

"Nenormalne nepravilnosti na skoro 80 odsto prebrojanih glasova, mi zovemo jednom riječju krađa", kaže Borenović.

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, poručio je da je u prvih nekoliko dana nakon kontrolnog brojanja glasova potvrđeno da je u brojnim mjestima širom RS bilo krađe glasova, a danas je i zajedno sa Mirkom Šarovićem i Nebojšom Vukanovićem podnio krivičnu prijavu u Tužilaštvo BiH.

– Nenormalne nepravilnosti na skoro 80 posto prebrojanih glasova, mi ih zovemo jednom riječju krađa. Mi smo opravdano došli i dostavili krivičnu prijavu na bazi čega mi tražimo istragu. Na osnovu člana 214. Krivičnog zakona BiH podnosimo krivičnu prijavu protiv Dodika i onda spisak još više od 100 krivičnih lica u skladu sa dokazima – kazao je između ostalog Borenović.

Lider SDS Mirko Šarović, kazao je kako je sada na djelu pravosuđe i da je ovo ozbiljan trenutak da se poduzmu konkretni koraci pravde i da vjeruje u brzu reakciju nadležnih.



– Vjerujemo u brzu reakciju. Radi se o organizovanom kriminalu neviđenih razmjera. Mislim na SNSD i zavisno od veličine sredine išlo se da se promijeni izborna većina na štetu Jelene Trivić – rekao je Šarović.Naglasio je kako će istrajati u svojoj namjeri.

– Zar vi mislite da će neko ispoštovati građane ako je krao na izborima. Zašto ne prebrojati glasove za člana Predsjedništva BiH, Skupštine itd – istakao je Šarović.

Smatra kako trebamo dati šansu pravdi, sve su opcije otvorene i ponovio kako neće stati na ovome.

Vukanović je kazao kako su pravosudne institucije “protočni bojler za krivične prijave”.

– Kako je moguće da se država raspada od kriminala ali pravosuđe, sud i Tužilaštvo ništa ne rade. Nevjerovatno je da SIPA MUP RS nisu uhapsili nekoga zbog krađe glasova – tvrdi Vukanović.

Poručio je kako ne vjeruje bilo kojoj pravsoudnoj instituciji u BiH sve dok se ne udalje ljudi koji su savjetnici Tegeltije i Dodika i uz saučesništvo međunarodnih institucija.

Vukanović je mišljenja kako je BiH protektorat međunarodne zajednice.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)