Britanka kojoj su PALILI KOSU ZBOG NJENE BOJE postala prva riđokosa misica Engleske (FOTO)
Foto: Pexels

Britanka kojoj su PALILI KOSU ZBOG NJENE BOJE postala prva riđokosa misica Engleske (FOTO)

Vršnjaci su joj se rugali, udarali je, pa čak i palili kosu.

Britanka Džesika Gagen (26) je kao djevojčica preživljavala pravu noćnu moru zbog boje svoje kose.

Vršnjaci su joj se rugali, udarali, pa čak i palili kosu. Međutim, izrasla je u pravu ljepoticu, a sada je postala i prva riđokosa dama koja je ponijela titulu Miss Engleske.

Džesika je uspjela pobijediti 30 konkurentkinja u ljepoti i izboriti finale prestižnog izbora održanog u ponedjeljak navečer u Birminghamu.



Model i studentkinja vazdušnog inženjerstva ponijela je titulu prve riđokose djevojke koja je postala Miss Engleske u 94 godine koliko se održava ovaj izbor.

Već ranije, Džesika, koja je ujedno i manekenka, govorila je o teškom djetinjstvu i tinejdžerskim danima gdje su je njeni vršnjaci maltretirali isključivo jer je riđokosa.

-Svaki dan su me prozivali i iako ne mislim da su djeca bila zlonamjerna, bilo je teških trenutaka. Udarali su me, pljuvali i gađali stvarima u glavu , ali najgore je bilo kad su mi pokušali zapaliti kosu – rekla je ona ranije.

S njom se gotovo niko nije htio družiti, a dosta vremena provodila je u školskim toaletima, gdje je i ručala.

Ipak, ona nikad nije odustala i ofarbala svoju kosu, već je odlučila dokazati kako ona može biti i izvor nečeg lijepog. Svojim primjerom pružila je i podršku onima koji prolaze kroz slično.

Klix

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)