Kako Boris Beker PROVODI DANE U ZATVORU: Vježba jogu i podučava robijaše
Foto: AP

Kako Boris Beker PROVODI DANE U ZATVORU: Vježba jogu i podučava robijaše

Do kraja su mu ostale još dvije godine, ali on je već našao načina kako da skrati vrijeme u zatvorskoj ćeliji.

Prije šest mjeseci legenda tenisa, Boris Beker s koferima je u ruci ušetao u zatvor na izdržavanje kazne.

Do kraja su mu ostale još dvije godine, ali on je već našao načina kako da skrati vrijeme u zatvorskoj ćeliji.

Da mu u zatvoru ipak nije dosadno, otkrio je Oliver Moser, advokat legendarnog Bekera, koji već šest mjeseci guli zatvorsku kaznu.



Beker se posljednjih godina poprilično zapustio, ponovo se vraća u top formu, a za početak je redovnim vježbanjem izgubio oko osam kilograma.

Osvajač šest Grend Slem turnira osuđen je 29. aprila na pet godina zatvora, ali tek će polovicu odslužiti iza rešetaka i to u zatvoru s niskim osiguranjem u Oxfordshireu.

Iako mu je dopušteno imati telefonske pozive, kao i komunicirati s vanjskim svijetom u bilo kojem trenutku, ovaj otac četvero djece jasno je dao do znanja da nema namjeru ostati iza rešetaka duže nego je to potrebno. Zbog toga je smješten sam u ćeliju i u zatvoru se ponaša besprijekorno, a očevici tvrde kako je i omiljen među zatvorenicima.

Boris Beker redovno vježba u teretani, izbacio je alkohol, a angažovan je i kao asistent zatvorskom treneru u teretani.

Upravo je bivši trostruki osvajač Wimbledonea zadužen za 45 zatvorenika koje podučava pravilnoj prehrani, kriznom menadžmentu, ali i jogi i meditaciji.

– Kao sportista, on zna kako se nositi sa pobjedama, ali i porazima. Svoje životno iskustvo rado dijeli s ostalim zatvorenicima, rekao je izvor i dodao kako ima i posebnu ulogu u dodatnim programima, zahvaljujući kojima može umanjiti zatvorsku kaznu.

Azra

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)