VAŽNI SU ZAČINI Domaća pašteta, brz i ukusan doručak
Foto: Pexels

VAŽNI SU ZAČINI Domaća pašteta, brz i ukusan doručak

Dovoljno je samo odlučiti hoće li baza biti riba, meso ili povrće te pomiješati željene sastojke u blenderu i servirati na hljebu.

Umjesto kupovne paštete možete vrlo lako pripremiti i onu u kućnoj radinosti.

Dovoljno je samo odlučiti hoće li baza biti riba, meso ili povrće te pomiješati željene sastojke u blenderu i servirati na hljebu.

Kako bi priprema bila što brža, iskoristite ostatke od dana prije.



Takođe, da bi pašteta bila što ukusnija, ne zaboravite na začine pa tako uz 31meso kombinirajte peršun, majčinu dušicu i korijandar, a uz ribu vlasac i ljutiku.

Sastojci:

300 g pilećeg bijelog mesa

1 glavica luka

10 maslina

2 grančice majčine dušice

maslinovo ulje

3 kašike limunovog soka

so

Priprema:

Piletinu skuhajte u slanoj vodi. Kad je skuhana, ocijedite je, ali zadržite ½ šolje vode od kuhanja.

Pustite piletinu da se skroz ohladi, potom je isijecite na komadiće i stavite u blender, dodajte sve sastojke i pola šolje vode od kuhanja pilećih prsa.

Miksajte sve dok smjesa ne postane kremasta. Ako je potrebno, dodajte još soli, bibera, limunovog soka i senfa.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)