Ručak koji ćete obožavati: Musaka s piletinom
Malo neobično jelo.
Ako razmišljate šta ćete za ručak, evo ideje…
Sastojci:
1 kg krompira
500 g pilećeg bijelog mesa
1 veći crni luk
3 jaja
400 ml jogurta
100 g kačkavalja
50 g parmezana
peršun
so, biber
Priprema:
Piletinu operite i isjecite na kockice.
Propržite sitno isjeckan crni luk, kada dobije lijepu boju, dodajte piletinu, posolite, pobiberite, pa dinstajte oko 10 minuta.
Krompir oguštite, isjecite na kolutove. Prokuvajte ga kratko, par minuta, pa ih izvadite iz vode.
Jaja umutite, umiješajte jogurt i malo posolite.
Pleh premažite s malo masnoće.
Prvo dno prekrijte polovinom krompira, pa narendajte preko polovinu kačkavalja.
Preko toga stavite piletinu, prelijte s polovinom smjese od jaja i jogurta i pospite s drugom polovinom kačkavalja.
Zatim, preko toga stavite ostatak krompira, pospite sa rendanim parmezanom i prelijte s ostatkom smese od jaja i jogurta.
Po želji možete posuti i s malo sjeckanog peršuna.
Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.