ŠEF IZBORNOG ŠTABA PDP ODGOVORIO TRIVIĆEVOJ “Omalovažili ste i ponizili rad 1000 posmatrača”
Foto: Ustupljena

ŠEF IZBORNOG ŠTABA PDP ODGOVORIO TRIVIĆEVOJ “Omalovažili ste i ponizili rad 1000 posmatrača”

"Za sopstvene poraze tražimo krivca u nekom drugom."

Objavu potpredsjednice PDP-a Jelene Trivić u kojoj se dotakla i izbornih krađa te napisala da je sistem posmatrača na Opštim izborima bio potpuno rasulo, komentarisao je i šef izbornig štaba za izbornu jedinicu 3 Zoran Savanović, koji je i sekretar GrO PDP Banjaluka.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Poštovana Jelena, nakon sveobuhvatnog promišljanja o prethodnom periodu, od izbora naovamo, nađoh za shodno da Vam se obratim!



Ima ona biblijska: “Vidiš trn u oku svog bližnjeg, a ne vidiš balvan u oku svome!” Kako to obično biva – uvijek za loše rezultate, po našem automatskom unutrašnjem odbrambenom mehanizmu, za sopstvene poraze tražimo krivca u nekom drugom!

Vaše riječi da je sistem posmatrača bio opšte rasulo, ne da nisu istina i ne da niste u pravu kad to tako lako javno tvrdite, već ste se time samo dodatno ogriješili o sve Vaše saborce i samo ste izazvali osjećanja ogorčenosti, pa čak i dozu revolta kod mene lično kao šefa izbornog štaba IJ3 i koji ovo shvatam kao ličnu uvredu, ali i kod Dragana, Mladena, Nataše, Nikoline, Tanje, Milice, Anje, Đorđa… i svih onih ljudi koji su mjesecima, bez pogovora, danonoćno davali 100% sebe i svog vremena i energije, i koji su radili da naši posmatrači budu najbolji mogući!

Ne samo to, ovim ste ponizili i omalovažili rad preko 1000 tih istih posmatrača i članova biračkih odbora u IJ3, običnih i dobronamjernih ljudi, bez interesa sem pravde i istine, koji su iskreno i srčano radili za Vas i pomagali, neki čak i ostali do ranih jutarnjih časova (6h, 7h, pa i do 8h ujutru) idućeg dana.

Na sam rad naših posmatrača sa terena, dobijali smo pohvale i Vi to znate.

Ono sa što MORAM JAVNO KAZATI jeste da ni na jednoj od preko 20 obuka koje smo održali sirom IJ3 i GrO PDP Banja Luka i koje su bile otvorenog tipa, nije bilo riječi o nekim spletkama ili igrankama, osim da se podrže SVI naši kandidati i da se Vaš rezultat i rezultat kompletnog izbornog ciklusa zaštiti u najvećoj mogućoj mjeri, da sve bude najpoštenije moguće! Ovim putem želim da demantujem i opovrgnem sve Vaše tvrdnje o nekim zakulisnim radnjama u pogledu posmatrača, vreća, brojanja itd.

Ja sam sam na posmatrače i članove BO izuzetno ponosan jer su odradili lavovski posao i nisu dopustili neregularnosti, barem u našoj IJ3 koju sam logistički pokrivao tj. gdje sam bio uključen u rad na terenu.

I za kraj, moram reći da ste me i malo razočarali tj. povrijedili kao iskrenog prijatelja i saborca; kao nekog ko Vas je podržavao od samog početka u zajedničkoj borbi za bolje i pravednije društvo; kao običnog građanina i mladu osobu u našoj Republici, i na kraju kao ljudsko biće.

A pošto je potonjih dana aktuelan naš veliki Njegoš, podsjetiću na važnost vraćanja tumačenju njegovih stihova:

“U dobru je lako dobro biti,
na muci se poznaju junaci.
Bez muke se pesma ne ispoja
bez muke se sablja ne sakova.”

S poštovanjem,
Zoran Savanović

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)