Kalabuhov povodom Dana pobjede nad fašizmom: Mi ćemo uvijek biti pobjednici (VIDEO)
Foto: D. Rakita

Kalabuhov povodom Dana pobjede nad fašizmom: Mi ćemo uvijek biti pobjednici (VIDEO)

- Današnji dan je dan solidarnosti ruskog i srpskog naroda, solidarnosti sa svim antifašistima u Bosni i Hercegovini - naglasio je ruski ambasador.

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov prisustvovao je današnjoj centralnoj manifestaciji povodom Dana pobjede nad fašizmom. Zajedno sa zvaničnicima Republike Srpske i BiH učestvovao je u maršu “Besmrtnog puka” od parka Petar Kočić do Spomenika palim borcima u NOB-u gdje je, ispred Ruske federacije položio i vijenac.

– Mi ćemo ostvarite sve naše ciljeve i mi ćemo doći tamo gdje trebamo doći. Današnji dan je dan solidarnosti, solidarnosti ruskog i srpskog naroda, solidarnosti sa svim antifašistima u Bosni i Hercegovini. Zbog toga bih želio izraziti veliku zahvalnost organizatorima ovog događaja jer se kod nas kaže da niko nije zaboravljen i ništa nije zaboravljeno. Kada gledamo na ove fotografije mi pamtimo naše pale borce i oni su besmrtni puk. U ime Rusije i u ime predsjednika Ruske federacije Vladimira Putina želio bih izraziti veliku zahvalnost organizatorima ovog događaja i da kažem – mi smo pobjednici, mi ćemo biti pobjednici uvijek i zauvijek, srećan praznik pobjede, srećan 9.maj – izjavio je Kalabuhov okupljenim novinarima.



Ambasador Ruske federacije je istakao da je današnji dan i dan velike tuge jer je izgubljeno 27 miliona sovjetskih života, ali i dan upozorenja jer je vidljivo da neonacizam diže glavu.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)