Milanović: Prethodna administracija ostavila Gradu preduzeća gubitaše i brojne sudske sporove
Foto: A. Čavić

Milanović: Prethodna administracija ostavila Gradu preduzeća gubitaše i brojne sudske sporove

Dugovi ostali u Akvani, ZIBL-u, Eko toplanama, kao i brojni sudski sporovi.

Na ovoj sjednici imamo 34 tačke dnevnog reda, na kolegijumu smo imali 54, a vi ste po starom dobrom obicaju skinuli 20 tačaka, među kojima su brojni regulacioni planovi, subvencije, zaduzenja, a na sam dan sjednice mijenjate i neka kadrovska pitanja.

Rekao je ovo šef Kluba odbornika PDP, Dragan Milanović-

-Ako smo od pocetka mandata imali svega 17 sjednica i to ovako prepolovljenog dnevnog reda, možete sami zakljuciti koliko je toga propušteno da se uradi, a na taj način svakako otežavate rad gradskoj administraciji, umanjujete prihode, a nas pravite vrlo neproduktivnim gradskim parlamentom sa vrlo niskim učinkom – rekao je on.



Osvrnuo se na skidanje tacke koja se odnosila na subvenciju Vodovodu u iznosu od 700.000 KM, kroz koju je bio plan da se pomogne kako Vodovodu tako i Zavodu za izgradnju.

-Plan je bio „Vodovod“ dio subvencije izdvoji za kupovinu dijela prostora ZIBL-a i na taj način smanji određene troškove, obezbijedi jedan funkcionalan prostor za poslovanje, dok bi ZIBL od tog novca odblokirao račune i isplatio radnicima zaostale plate.

Tvrdi da je skupštinska većina je dala neki drugi prijedlog, samo da ne bude onako kako je predloženo.

SNSD ostavio Gradu gubitaše

On je podsjetio da je prethodna gradska administracija ostavila Gradu Banjaluku gradska preduzeća koja su već trpila ozbiljne gubitke.

– Ostavili su nam Eko Toplane“ sa dugom od 95 miliona KM, Akvanu sa dugom od 10 miliona KM, ZIBL sa dugovanjem od 1,2 miliona KM, a ostavili su nam i potencijalni sudski spor u preduzeću DEPOT, kao i izgubljeni sudski spor Autoprevoz u iznosu od 100 miliona KM. Preduzeće „Vodovod“ kao jedino realitvno zdravo preduzeće pokušavaju uništiti donošenjem odluke o ukidanju naknade za plaćanje mjernog mjesta, čime su Vodovodu smanjeni prihodi za 2 miliona KM – rekao je Milanović.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)